10 Temmuz 2008 Perşembe

Akşam oldu hüzünlendim ben yine
Hasret kaldım gözlerinin rengine
Gel mehtabım gel sevgilim gel yine
Hasret kaldım gözlerinin rengine...

ve

her mevsim içimden gelip geçersin
sen vefasız yolcu kalbim viran edersin
merhaba demeden, elveda dersin
sen vefasız yolcu kalbim viran edersin

gibi eserlerin bestekâri Semahat Özdenses vefat etmis de topraga verilmis bile... gec ögrendim... Topragi bol olsun, yerinde rahat uyusun... Video klip sitelerinde bu eserleri babamdan daha iyi seslendiren birine rastlamadim bu nedenle link de vermek istemedim.


***

Diger yandan son günlerde ülkemde yasanan olumsuzluklar, ceteler, felaket senaryolari, korku ve panik havasi, belirsizlikler yetmezmis gibi bugun aldigim deprem haberi ve onun yarattigi korku... Ne sIkIcI günler... Ne yazsin blogger? Ne söylesin? Her sey bos su aralar... Ya da korkunc bir tesadüf eseri tüm bu olanlarla birlikte aile ve dostlar özlendi, tatil yaklasti ya günler gecmiyor durumu yasaniyor. Kim bilir?... Belki hepsi... Ya da hicbiri... (ayri mi yazilir acaba bu?)
Serilip kitap oku, köse oku, ayaklarin yarilircasina yürü Demet!

***

Su Hülya Avsar konusmasin artik lütfen, acmasin agzini ya!
Vintage Biscuit hay agzina saglik!

***

Beni klasik türk musikisi eserleriyle bas basa birakin allasen! Nerde benim Halide Edip Adivar'im 'Handan'im?!

3 yorum:

Haydins dedi ki...

Tam madem evdesin nerede yeni yazilar demeye geldim..Gelmis yeni bir yazi :)
Bende okudum deprem haberini , bu kadarla kalsin insallah..
Sen izleyebiliyormusun bilmiyorum ama bizde Turk televizyonu var, haberleri izlerken icim karariyor,sasirip kaliyorum nereye bu gidis diye..
Gunlerin gecmesi icin al eline benim gibi ivir zivir ugras dur..Terapi gibi ;)

Demet dedi ki...

Haklisin Serpil'cigim tatil zamani gelene kadar ben de alayim elime bir kutu boya boyayayim kendimi bastan basa :p hihih! sacmaladim ya, aslinda 'alayim elime'den sonra igne/iplik vs diyecektim, oyle aniden digeri cikiverdi :)))

Unknown dedi ki...

Ben de sans eseri TRT-int'in tarafli haberlerini izleyip sinirden köpürürkenm Semahat Özdenses'in vefati haberini izledim. Cenaze ve tabut görüntüleri verdiler haber boyunca ve icten ice cok kizdim haberi hazirlayanlara. Yahu hic bir görüntüsü yok mudur Semahat Özdenses'in? Fotografi?? Ben tanimiyorum sima olarak, ama tabut haliyle degil, simasiyla hatirlamayi tercih ederdim :(
*
Memlekette hava kötü görünüyor Demet :( Üzücü seyler oluyor, oldurtturuluyor :(