10 Haziran 2008 Salı

Cok da uzun olmayan blogger'lik tarihimde bu isin 'racon' kismiyla ilgili gözlemlediklerimi not edeyim dedim suraciga. Kafama takiyor muyum diye soran olursa, hayir hic takmiyorum.
Bakalim zaman icinde eklenen, azalan ya da degisen bir sey olacak mi? :)

* Üst üste birkac yorum birakip, türlü süslü ve sevgi dolu sahte sözler söyleyip aynen karsiligini alamadi diye ortaliktan kaybolanlar.

*Sadece sen onun sayfasina gidip yorum biraktiginda senin sayfana gelenler

*Sadece kendi bloguna yeni bir yazi girdiginde haber vermek icin (ben yeni yazi yazdim, gel de sen de beni oku/bana yorum yaz diye) gelip yorum birakanlar

*Blogumu takip ettigi halde hic caktirmayan, ben ona fazla ugramadigim ya da yorum birakmadigim ya da link listeme eklemedigim icin sessiz sessiz okuyup cikanlar


Ek olarak bir de baska bir blogger tiplemesi var ki bu apayri bir yazinin konusu. Ve benim hic yazmayacagim bir yazinin :) Degisik degisik ruh hallerine göre degisik sayfalari olanlar bunlar. Bir tanesiyle seninle takisiyor, digerinden sana sevgiler yolluyor filan... komik!
Özellikle bu sizofrenlerden korusun tanrim hepimizi!

Blog yazmak zaman gecip de icine girdikce pek yaman bir is olmaya basliyor. Eger hassas bir insansa blog yazan, bir müddet sonra bunlar yüzünden soguyabiliyor.

En güzeli söyle olurdu : Herkes isine baksaydi, kimse begenmedigi yere gitmeseydi, eger gercekten sevdigi bir blog ise kayitsiz sartsiz karsilik beklemeden sevseydi, herkes kendi gibi olsaydi...
Degil mi ama?
:)

11 yorum:

funda dedi ki...

ben parmak kaldırıyorum... kayıtsız şartsız sevenlerden olarak :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bu konu hakkında kişisel blogumda ben de bir şeyler karalamıştım. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum...

nilly dedi ki...

Bende oyle dusunuyorum. Gozlemlerin iyi.

Benim okudugum bir cok blog da artik teker teker yok oluyor. Ya az yaziyorlar ya da yok oluyorlar. Sanirim bununda hevesi hersey gibi bitiyor.

MIRC'la basladik ICQ, MSN dedik sonra forum sitelerine gittik, sonra ozel sitelere yukledik.

Yonja, Hi5, Myspace derken blog cikti. Sonra birde vlog cikti. Youtube'e tiklar olduk.

Dedikodu gibi yayilan bir hizla FACEBOOOK'a daldik. Eh, onunda suyu yavas yavas isinmaya basladi.

Yakinda herkesin kisisel Televizyonu olursa sasmamak lazim.

En fazla bir sene sonra ondan bikariz :)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

İnsanı yazım tarzı,kullandığı kelimeler ele veriyor ama Demet.Kişinin isterse 3 -5 blogu olsun bi süre sonra iyi bir gözlemci ve dikkatli bir okuyucuysan hemen farkediyorsun zaten.

Mesela bi biyo var bide biyonikkedi.Bu terbiyesiz iki ayrı blog yazıyor.Bi"dikkat biyo var!"diye bide "biyonikkedi"diye yorum bırakıp duruyor!
Halbuki ikisi de aynı kişi!

Ben buldum!
Ben buldum!

Demet dedi ki...

funda, tesekkürler :)

recep hilmi, evet okumustum. Bu konuda ayni fikirleri paylastigimizi biliyorum :)

nilly, ben hevesin bitecegini pek düsünmüyorum ama su ya da bu nedenle insan bir süre uzak kalirsa soguma durumu oluyor, bu gercek. Aksi halde de yazdikca yazasi geliyor. Bir de blog yazma sebebine göre degisir durum saniyorum. Kisisel tv kehanetine bayildim, olur olur! :))

Biyo, cok dogru söyledin. Ben bunun cevabini soyle verdim kendimce: Insan okumaya alistigi birinin kullandigi kelimeleri, vurgulama yaptigi yerleri,noktalama isaretlerini, ünlemli heyecanli ifadelerini ve bunlarin okurken kulagimizda biraktigi melodiyi bir kenarda tutuyor, sonra baska biri gibi gelip 'merhaba' dediginde de, 'hah bu o!' demek zaten cok kolay oluyor.
Aman takilsinlar kendi hallerinde :)
Sen tescillisin kizim 2'li Biyoo :))

yaban dedi ki...

demet,

biliyor musun yazdıklarını okurken sana hak veriyorum diye düşünüyordum ki, kafama dank etti, bazen bu davranışları ben de sergiliyorum. :( Şimdi sana bunların ayrı ayrı savunmasını yapmayayım ama bazen ayıp olmasın diye okuduklarım olduğu gibi (tanrım, çok utandım) bazen de yeni bir yazı gönderme bahanesiyle internete girdiğimde eh hazır girmişken diğer bloglara da bir uğrayayım dediğim oluyor, bazen kendimi yorum bırakmak için zorladığım da oluyor. ay aman yine utandım.. :(
toplum hayatı işte, ayıp olmasın diye o sana misafirliğe gelmiş, sen de ona iade-i ziyarette bulunuyorsun.

Şizofren kişiliğim yok neyse ki, en azından öyle sanıyorum.. :P

Demet dedi ki...

Yabancigim, insanlari aptal yerine koyma kismi haric, digerleri detay kaliyor aslinda. Yani ben kimse ben ona yazdim diye bana gelmeye mecbur hissetsin istemiyorum, bu zorunlugu ben de hissetmek istemiyorum. Ama bunlar zararsiz seyler biliyorum :)

Haydins dedi ki...

Merhabalar, bir de su acidan bakmani isterim.Yorum yazan birisi illa ki begendigi icin yorum birakmistir..Hatta benim gibi geriye donup eskileride okur..Ama bir kac yorumu yayinlanmayinca, kisinin yapilan yorumlardan rahatsiz oldugunu dusunur ve bir daha yorum birakmaz.Bu da benim gibi :)

Demet dedi ki...

Sevgili Haydins, ben bugüne kadar bloguma yapilan hicbir yorumu yayinlamamak gibi bir sey yapmadim, kesinlikle bir yanlis anlama var, hemen düzeltmek isterim.
Lütfen hatirladiklarini vaktin varsa geriye dönerek kontrol et.

Bir tek mesaji yayinlamadim bugüne kadar o da Ebruli arkadasimin hayvanlarla ilgili yazdigim bir yaziya biraktigi yorumdu. O yorumda hayvanlara yapilan eziyetlerle ilgili izledigi bir videoyu detaylariyla anlatiyordu ve ben o kadar üzücü ifadelerin blogumda olmasini ve herkesin okumak zorunda kalmasini istemedim cünkü ben de ortaliga koymuyorum o türlü görüntü ya da anlatimlari... Ve bunu kendisine aciklayamadim cünkü email adresi görünmüyor blogunda.

Böyle yani, senin her yorumun onaylandi sevgili haydins. Yazdigin yorumlar nereye gitti bilmiyorum ama söyledigin ve bildigim iyi oldu ki kendimi savunabildim :)
Sevgiler

Haydins dedi ki...

Geriye donup bakmama luzum yok ,demek ki yanlis anlasilma olmus.Acikcasi rahatsiz edecek birsey yazmadigim halde rahatsiz oldugunu dusunmustum..
Neyse madem rahatsiz olmuyorsun bundan sonra yorum birakabilirim :)

Demet dedi ki...

Gercekten saskinim boyle bir sey basima daha önce gelmemisti haydins, umarim senden baskasina da ayni problem denk gelmemistir...
Ister övme, ister yerme olsun her seyi yayinlarim, aklimdan bile gecirmedim tersini. Acikca paylastigin icin tesekkür ederim :)