10 Mart 2008 Pazartesi

Ambulanslara Nasil Yol Verilmesi Gerektigini Biliyor musunuz?

Uzuun yillar sonra facebook sayesinde yeniden buldugum ve bulduguma cok sevindigim arkadasim Nilly'nin sayfasinda eski yazilarinin arasinda rastladigim ve hem 'özellikle' rica edildiginden dolayi hem de bunu kisisel olarak da cok önemli ve gerekli buldugumdan dolayi buraya koymak istedigim bir tanesi var.

Ben buraya koymayi kendime görev buldum, siz de okursaniz sevinirim... (Oldugu gibi kopya edilmistir)

AMBULANSA NASIL YOL VERİLİR?

Ambulans sireni duyunca ne yapmak lazım? Basit görünüyor değil mi?
Ama kaçımız doğrusunu bilip uyguluyoruz ve de can kurtarılmasına katkıda bulunuyoruz?

Ambulans siren sesine duyarsız bir milletiz! Duyarlılığımız ancak"Tüh tüh! Kimbilir içinde kim var? Allah yardımcısı olsun"diye üzülmekten öteye gitmiyor! O gün ambulansın içinde kendi canlarından birinin olabileceğini düşünmüyor hiç kimse! Düşünenlerde ne yapacağını bilmiyor!

Ambulans solda genellikle. Sağ şerittekiler aldırış bile etmiyorlar! Nasılsa ambulans kendi arkalarında değil çünkü!

Oysa asıl iş, asıl can kurtarma işi sağdakilerin! Siren sesini duyar duymaz sağdaki duracak! O durunca önünde bir boşluk oluşacak! Oluşan boşluğa ambulansın önünü kesen soldaki araba kayacak! Siren sesinin anlamı bu!!!!
Sağdaki dur! Dur ki önün boşalsın! Soldaki bu boşluğa kay! Yolu bana yani ambulansa aç!

Doğru söyleyin bilen var mı? Doğru söyleyin siren sesini duyduğunuzda sağdaysanız,asıl durması gerekenin siz olduğunu düşündünüz mü? Yoksa "ben nasılsa sağdayım,soldakiler yol versin" diye yolunuza devam mı ettiniz?

Peki birgün bir "canınız" yada siz ambulans içinde olduğunuzda soldaki araçların ,durmayıp önünü açmayan sağdaki araçlar yüzünden yol veremediğine şahit olmak ister misiniz? Asıl görevin sağdakine düştüğünü şimdi öğrendiniz mi? Ambulans içinde yaşanılanlara hiç tanık olmamanız dileğiylel
ütfen bu yazıyı okuyanlar olarak bir gün bile olsa blogunuzda durmasını ve bir çok kişinin okumasını sağlayınız.Lütfen.


Hiç yorum yok: