19 Kasım 2007 Pazartesi

ev hali _ ya$asin minimalizm

Hamburg'da oturdugumuz ev kücücük.
Kücücük ficicik ici dolu tursucuk :)

Ba$langicta gecici bir sure icin bu eve girdik. $ehri birlikte gezecek, aceleye getirmeyecek ve bir kac odali bir eve gececektik.

Ama ben artik ba$ka eve gecmek istemiyorum ki :)

Iki ki$iyiz. Yetiyor mu yetiyor :)
Bakin nasil kucucuk evimiz iki kisiye yetiyor:

Önce ''normal'' bir evde olabilecek odalar ve e$yalara bir bakalim, sonra da benim kendi evim icin buldugum cözümleri anlatacagim :)

''Normal'' bir evde bir yatak odasi, bir oturma odasi abartilirsa bir salon, bir calisma odasi da olabilir degil mi? Bu odalarin her birine e$ya doldurmak gerekir. Bir süre sonra bir bakarsin ev senin degil, e$yalarin olmus. Hep doldurulmasi gereken bir bo$ alan vardir, ve o bos alanlar genellikle evdeki di$i kusun ivir zivirlari, biblolari, cöpleriyle doldurulur.

Yatak odasini bir dü$ünelim:
Kocamanindan bir yatak konur, sonra yatak ba$larina komodin de lazimdir, bir de gardrop konur ki, iki kisinin kiyafetlerinin icine rahatca yerlestirilebilecegi bir gardrop daha uretilmemistir. Kimse gardrobundan memnun degildir, kimsenin giysileri sigmaz onlarin icine cünkü. Hep daha büyügü istenir.
Daha büyügü edinilir. Sonra insan bazen birkac yil sonra o dolabin icinde eline bir giysisi gectiginde 'bunu ne zamandir görmemi$im' der kendi kendine. Aradigini bulamayacak derecede cok kiyafeti vardir cunku, hep yenileri alinir, yenileri alininca eskileri degerlendirilmez, ve gardrobun icindekiler infilak etmeye hazir bir bomba gibi; her kapisi acildiginda, icindekiler insanin üstüne fi$kiracakmi$ gibi yigin halinde beklerler.
Oysa yedekleri de olsa iyi olabilecek bir jean, bir iki degisik renk tayt, bir iki kumas pantolon, birkac t-shirt, gomlek, ve onlari cesitleyebilecek aksesuarlar yeterlidir bir sezon boyunca iyi görünmeye.
Yeni bir t-shirt satin alindiginda digerleri cesitli $ekillerde degerlendirilmelidir.

Yatak odalarinda bir de tuvalet masasi, sifonyer olur. Tuvalet masalarinin cekmecelerinde genel olarak evin di$i ku$unun ivir zivirlari doludur yine. Bir cekmece dolusu ruj ve oje vardir ornegin. Ba$ka bir cekmece takilarla, ba$ka bir cekmece bakim kremleriyle doludur. Bütün bunlar yetmiyormus gibi o tuvalet masasinin üstü de silme parfüm, taki, krem, makyaj malzemesi doludur.
Cekmecelerin icindeki ve tuvalet masasinin üzerindeki bu malzemeler de o kadar cok ve cesitlilerdir ki bir coguna aylarca el sürülmez. Bazi gariban rujlar ve kremler vardir cekmecede i$e yarayacaklari zamani bekleyen. Eger $anslari varsa son kullanma tarihleri gelmeden kapaklari acilabilir.

Komodinlerin üzeri de kucuk birer gece lambasi (acayip kitap okuruz uyumadan önce) ve üst üste konmu$ ve yine okunmayi bekleyen kitap yiginlarina ev sahipligi eder.

Bir de yatak odasina televizyon koyma durumu vardir ki, iste bunu hic anlamam :) Bunun üstüne de söylenebilecek cok $ey var ama konuyu fazla uzatmayayim.

Salona gecelim mi:

gecelim ama birazdan, ellerim yoruldu gari :)

Hiç yorum yok: