18 Kasım 2007 Pazar

Baslayalim simdi, benim bu 'SIKILMA' problemimimle ilgili, aksatmadan yapmam gereken, hep yeni versiyonunu üretmem gereken $eylere:

yeni $eyler ögrenmem gerek.

yeni kitaplar okumam gerek. roman okuma tutkumdan kendimi biraz siyirip, hikâye, deneme de okumam gerek.

Cok sevdigim simsiyah saclarimi yeniden boyamam gereken zamanlarda, ustune baska hic bir rengi kabul etmeyecegini bile bile arada kestane ya da kizil baska renkte boyalar sürmem gerek.

sacimin seklini, kisa oldugundan dolayi hareket alanim kisitli olsa da degistirmem gerek.

yeni internet siteleri ke$fetmem gerek, her gün ilgiyle 'ne napmis/ne yazmi$ acaba' diyecegim yeni bloglar bulmam gerek.

bu bir sac banti ya da bir toka ya da bir oje bile olsa, 'degisik bir renktir, beni degistirir' diye kendime yeni bir$eyler almam gerek.

her yemegi her seferinde daha degi$ik baharatlarla ve daha degisik pi$irme teknikleriyle, daha degisik yapmam gerek...

evimdeki e$yalarin yerlerini arada bir degistirmem gerek. (gerci bu tam masa ve sehpa ayaklarinin yerlerine ali$mi$ken yeniden yeni yerlerinde her birine itinayla carpip gecmeme ve boylece ayak ya da bacaklarimda ce$itli morluklarla yasamama sebep olsa da)

her gün gittigim yolda, 'acaba $u yolu takip etsem yeni neler görebilirim' diye arada sirada da olsa rotayi degi$tirmem gerek.

Her sabah yapmayi ali$kanlik haline getirdigim sporu '' ya bir gun gelir de her gün yapamayacak olursam ve bedenimi her gün spora ali$tirdim diye küstürürsem ve kilo alirsam???" dü$üncesiyle arada sektirmem gerek.

Bir türe saplanip kalmak yerine, eger ben kendini ifade edebilen ve yaratici bir insan isem, her türde bir$eyler karalayabilmem gerek.

evrenin sinirlari hala cözülememi$ büyüklügüne, insanlik tarihine baktigim zaman, benim ömrüm ne kadar az... her günü dolu dolu ve yeni yeni gecirmem gerek. Belki bu yüzden canim tez, elim cabuk. Her i$i arkamdan ko$turan varmi$ gibi yapiyorum :)
Kâh bir coklarinin sacma buldugu facebook'dan arkadaslarima kahve ismarlarim, kâh bloguma yazarim... kitap okurum, yazarim, tavla oynarim, film izlerim, yürürüm, dü$ünürüm, degi$irim, degi$tiririm, tadina bakmadigim caylar denerim, yaparim bi$eyler iste...

bir gün yeniden cali$maya da ba$lasam, buradaki yeni ya$antimda, Hamburg'da kurdugum bu düzeni bozdurmam kendime. Gec yatar erken kalkarim yine de 'anlamsiz gecti günüm' demem kendime.

kimseye kizmam artik, kimseye küsmem de. elimden geleni yapar, gerisini ona birakirim. igneyi ba$kasina, cuvaldizi kendime batiririm.

30 ya$ ilginc... O kadar cok $ey düsünüyorum ki... Belki bu yazdiklarim beynimin aki$ina yetisemiyor, olsun...


saat 17:17 sevdigim beni dü$ünüyor...

Hiç yorum yok: