16 Ekim 2007 Salı

Blogumun Pabucunu Dama Atmaaam :)

YENI GELEN HOCA; ZIVANADAN CIKAN SINIFDA$

Amanin kursta amerikali arkadasima ve bana nazar degdi :)

önce özetler
Kötü niyetle yapilmami$ bir $aka (shut the fuck up'in almancasi :p), hayli muhafazakar, dogulu musluman ulkelerden birinden gelen sinifda$ tarafindan hosgoruyle karsilanmadi. Benim, dogululari hic tanimayan hatta hayatinda görmemis californiali arkadasima da hayatinin dersi oldu. Sinif, dersin bitimine 5-10 dk kala kari$ti.

yeni gelen hoca otoriter bi tip cikti, burnumuzdan getirdi :)

detay
Bu sinifda$ vatanda$, latin alfabesinden bile bihaber olan, fakat 10 senedir almanyada ya$adigi icin sular seller gibi almanca konu$masina ragmen, yazmayi ve okumayi hic bilmeyen biri. Sinifta almancayi tek ve en iyi bilen o oldugu icin, ilk günden beri derslerde cenesi dusmuyor. Ogrenci olarak hala cok yetersiz, yeteneksiz ve ögrenme kabizi ama havasindan gecilmiyor.

Biz de californiali sari $eker ile güzel bi ileti$im kurduk. Konulari hemen kaptigimiz icin ögretmen kapamayanlarla ugra$irken, biz sonraki bölümlerin ali$tirmalarini cözüyor yeni kelimeler ogreniyor ve hatta sinifta degilken ögrendiklerimizi birbirimize ögretiyorduk. ingilizce konusuyor ve de yeni gelen ogretmenden onceki ogretmenlerle (2'si de kadindi) ingilizce soru sorarak cevaplarimizi aliyorduk.

Dün ilginc bir gündü. Hem önceki ögretmenler degi$ti, hem de sinifta kavgamsi bi$ey cikti.

Yeni ögretmen genc bir adamdi. bir hayli otoriter ve de sanki dün ögretmenlige ba$lamis gibi.

Sinifta agzimizi acip yanimizdakiyle fisirda$amaz olduk, hemen ikaz etmeye ba$ladi.

Cep telefonumun sesini her gün kisarim, dün aksilik ki, unutmu$um. Bir de murphy kanunudur ya hep sesini kaparsin arayan soran olmaz, bi kez unutursun mesaj gelir, arayan olur :))
mesaj sesi geldi ve yeni hocamiz hemen bana bi dönü$ yapip 'telefonlarin sesini kapatalim' dedi!

$a$irdim cünkü daha önceki hocalarin dersinde, umursamayan ve telefonunu kapatmayan tipler vardi, kapatmadiklari gibi telefonlari caldigi zaman gayet rahat bi sekilde acip konusuyorlardi ders ortasinda :))
ayni garip hoca, californiali sari $eker'in alistirma kitabinda ileriki bir konuyu evvelden cözdügünü farkedince (ki biz bunu hep yapariz) o konuda da uyardi. 'bunlari sinifta yapmamiz gerek, evde yapmayin' dedi. buna da $a$irdik cunku onceki hocalar bize aferin cekiyordu gorunce :)

bir kara bulut tepemizde dola$ti gün boyunca. sinifta bir de ingiltereden gelen siyah tenli arkada$ var, onunla da iniglizce konusuyoruz. yani aralarda $akala$iyoruz, sari $eker ve benim yanimizda takilmak istiyor (cali$kan oldugumuz icin) biz de ondan bunun karsiliginda 20 euro istiyoruz filan, eglenceli yani :)

neyse sari $eker bizimle kurdugu boyutta iletisimi o cok konusan yobaz tipe de uygulayabilecegini sandi. ben yapmazdim bunu ama yapanin da sinif ortaminda bu $ekilde bir karsilik alacagini sanmazdim.

adam bir acti agzini, isaret parmagini sallaya sallaya ve de bagira bagira ve de susmamacasina birseyler soylemeye ba$ladi. biz anlamiyoruz ama hoca anliyor tabi ne dedigini. agzina geleni soyluyor muhtemelen. ama ben almanca 'anlama' konusunda burada oldukca kendini geli$tirmi$ arkadasiniz onca bagrismasinin arasinda bir kac cumle yakaladim.

'burasi almanca kursu, hep ingilizce konusuyolar zaten! bidi da bidi da!' filan dedi'.

Derdini anladim tabi, asil olay, yeni hocanin sinifa gelir gelmez sari $eker ve benim yanima gelip 'sizi diger hocalardan duydum, cok basariliymi$siniz, ve cok hizli ögreniyormu$sunuz' gibi seyler soylemesi. hasbam anladi tabi hocanin soylediklerini, kiskancligindan yarildi ortasindan.

hemen sari $eker ile facebook'da strateji geli$tirdik. sinifta yerimizi degistirecegiz ve de o $akadan anlamayan gruba mumkun oldugunca uzak bi mesafede olacak bu. eskiden yardim ederdik bize soranlara artik etmeyecegiz, kendi i$imize bakacagiz. ve de o tiplerle muhatap olmayacagiz. ben zaten olmuyordum da artik hic olmam, saygisiz, kaba, medeniyet yoksunu insanlari hic cekemeyecegim vallahi :)

simdilik havadisler bu kadar
bakalim bugun sinifta nasil bir hava esecek? :)

1 yorum:

zeynep dedi ki...

Vallahi lise mi desem ortaokul mu desem ilahim Demet beni çok eski günlere götürdün :)