23 Eylül 2007 Pazar

FIRIL oldu FIRO$ :)

Evimizin iki tinto$undan biri, minigimiz FIRIL dün (22.9) kisirlasti. Her $ey yolundaymis o cephede. Gecenlerde 'Kediler' diye bir yazi girmi$im, o bölümdeki tinto$, bizim FIRIL'di.

Aslinda gönül isterdi ki, bu hayvanciklarin dogal ya$amlarina müdahale etmeyelim, onlarin en dogal hakki olan üreme'yi ellerinden almayalim, birakalim rahat rahat hayatlarini ya$asinlar... Ama olamiyor malesef. Bu düzende, elden ba$ka türlüsü gelmiyor.

Cogalmalarina müdahale etmesek, yeni dünyaya gelenler ne olacak? Sokaga birakilamaz, evde bakilamaz... Yaman bir celi$ki iste... Bizim yapabilecegimiz, onlari sokaktaki zor ya$am kosullarindan kurtarip(!?), daha güvenli bir ortamda yetistirmek, ilgi ve sevgi göstermek.

$ehir ya$ami zor vesselam! insanlar icin bile zor, hayvanlar icin nasil olmasin... Sokaklardaki dikkatsiz bazi sürücüler, hava ko$ullari, karin doyurma derdi...

Evlerdeki ya$amlarinda dogal ortamlari, ihtiyaclari olan ASIL gerecler ellerinin altinda olmuyor. Agac gövdesinde gerinmek ve tirnak törpülemek yerine bu i$ icin tasarlanmis ozel seyler aliyoruz, avlanarak beslendikleri dogal seyler yerine kuru mamalar veriyoruz ama onlara zararlari dokunmayacak insanlar icinde, sicak bir yuvada yasayip gidiyorlar.

Iyi ki varlar :) Ben burada eksikliklerini cok hissediyorum
Aman cenem dü$tü gece gece :) Hayat ne tuhaf, kediler filan... ;)

Hiç yorum yok: