3 Ağustos 2012 Cuma

Ay, dün sabah erkencikten döngüsünü tamamlayıp küçülmeye başladı. Şimdi bedenin biriktirdiklerini yavaş yavaş kullanmaya başlama zamanı... Ay büyürken tıpkı onun gibi biz de topluyoruz, biriktiriyoruz. Enerji, kilo bir sürü şey. İştahlar açılıyor, tüyler uzuyor, kilo almaya meyilli oluyoruz, enerji ve güç depoluyoruz. Küçülürken de bunları harcama zamanı gelmiş oluyor. Ağır sporlar, uzun yürüyüşler, yorucu ve detaylı ev/bahçe vs. işler için en uygun zaman. Özellikle de bir hafta daha geçtikten sonrası.

Ağızlara birer kaşık reçel çalayım: Bugün Kova günü, parlak gün. Havanın aydınlığı insanın gözünü alır. Evi yatakları yastıkları havaladırmak için ideal gün. Hava burcu günleri evde boya vs. işler için de idealdir, Boya çabuk kurur.
Bitkiler adına sulamaktan başka bir şey yapmayın bugün. Çiçek günü. Kökleriyle, topraklarıyla, gövdeleri ve dallarıyla uğraşmayın.
Bedenlerimizde 
Ayın ritmi, doğanın ritmidir, onunla birlikte akabilmek için sizler de takip edin. Konuyu burçlar özelinde kurcalamaya gerek görmeyenler bile en azından büyüdüğü küçüldüğü dolunay ve yeni ay hallerini takip etsinler. İyi hissettiriyor.


Bu hafta bebek bakıyorum. Küçük kız kardeş tatilde olduğu için görevi devraldım.Ortancayla mesai paylaşımı. Doğduğu ana da tanıklık ettiğim bu bıdık benim bu konudaki fikrimi iyiden iyiye değiştirdi ama bu ayrı bir yazının konusu.

4 yorum:

deeptone dedi ki...

tabii ki sensiiiin.
:)

Demet dedi ki...

Keh keh heyecan heyecan o zaman! Yarın olsun da yazayım:)

deeptone dedi ki...

hımmmm dolunay değil di mi aman aman.
:)

bi de son yazıda vardı, sadeleşmek, temizlenmek. peek severim. pek doğru.
hatta en çok yazmayı sevdiğim konulardandır.
:)

Demet dedi ki...

Ben de çok severim:)Bir de yazışımı sadeleştirmeyi başarabilsem.