20 Mayıs 2009 Çarşamba

Çok güzel ve eğlenceli bir hafta sonu gecirmiştim, pazartesi Istanbul'a dönecek ve fotoğraflar eşliginde neler yaptığımı anlatacaktım ama iletişim organlarından kopuk gecirdiğimiz kısa tatilimizden döner dönmez üzücü bir haber aldık. Gercek bir cumhuriyet kadınını, ülkemiz icin cok büyük bir değeri kaybetmişiz. Hem de son günlerinde onu cok üzen gelişmeler yaşamasından sonra. Keşke boyle olmasaydi...


Sezen Aksu yine döktürmüş ona yazdığı mektupta:

Sevgili Türkan Hocam,

Bu gidişiniz insana elinde olmadan bir burukluk, bir öksüzlük duygusu yaşatıyor ama yine de biliyoruz ki kızlarımız bizimle beraberken yaptıklarınız sayesinde hiç de öksüz kalmadı aslında...
Çünkü onlara açtığınız yol, ilahi bir şekilde şevkatle her zaman ileriyi işaret edecek. Son sözlerinizde, ölüme hazır olduğunuzu söylemişsiniz. Siz sadece ölüme değil, her zaman her şeye hazır, farkında, hayatı olduğu gibi karşılayarak, onu değerli kılacak katma değerler üreterek yaşadınız.
Türkan Hocam,
Siz sonsuz bir hizmet sorumluluğu ve aşkı ile çalışırken bir ucundan elinizden tutanlardan biri olmuş olabilmek, hayatın en değerli lütuflarından benim için.
Zamanın ve mekanın hiçbir önemi yok. Hiç umulmadık anlarda, hayatın herhangi bir köşesinden, hayırlı nefesinizi yüzümüzde hissedeceğimizden eminim.

Şimdilik hoşçakalın... Sezen


''Hayatı değerli kılacak katma değerler üreterek yasamak...'' Dilerim hepimiz icin mümkün olabilir...

3 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

Umarım mümkün kılabiliriz..
Bu arada bir yavru düşmüş bu sayfaya tam da yazlık!! ;)

Demet dedi ki...

Kıymetcim bakıyorum da hiç kaçmıyor senden ;)İçimiz açılsın dedim :))

Tijen dedi ki...

Çook haklısın Demet'ciğim. Beni de çok etkiledi bu ölüm ve kendimi sorgulamaya başladım bir kez daha. Ben yeterince üretiyor muyum? İnsana faydalı olabiliyor muyum diye. Yapılacak çok şey var! (Kıymet haklı, ben de bayıldım yakışıklıya. Olsa şöyle yanımızda sereserpe...)