11 Kasım 2008 Salı


Latif Demirci'den

Bizimkilerle konuşuyoruz dün akşam, annem dışarısının 19 derece olduğunu ve evde cayır cayır kalorifer yandığını söyledi. (Merkezi sistem de)
Yazlık giysilerle oturuyorlarmış.

Bu kadar şımarıklık, bu kadar kendini bilmezlik olmaz artık. Kaç kere söylendi yönetime ama anlamıyorlar ya da baska işgüzarlar kontra baskı yapıyor haberimiz olmadan.

Elektrik, su, doğalgaz gibi kaynaklar kimsenin babasının malı değil, parasını öder kullanırım diye bir savunma yok. Bunlar dünyanın tükenebilir kaynakları. Çok dikkatli kullanmak gerek, gıdım gıdım...
Bir de ayni yönetim geçen sene dünyanın parasını topladılar her daireden de koskoca binaya 'mantolama' işlemi yaptırdılar, neymiş efendim, daha az yakılacakmış doğalgaz ve tasarruf edilecekmis. E hani nerede? :))

Herkes cebini doldurmanın peşinde galiba, neden ya neden? Eğer böyle değilse tersini ispatlamalılar davranışlarıyla...

Kış aylarında insanlar bir zahmet üstlerine bir hırka, ayaklarına bir çorap geçiriversinler ve eskiden sobaların yanına kıvrıldığımız gibi kalorifere yakın bir yerde oturup daha sıcak olabilmenin tadını çıkarsınlar. Herkesin ve tüm apartman yönetimlerinin acilen bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor bence, düşünemeyenlere bıkmadan usanmadan hatırlatılması lazım. Sadece alışverişe bez torbalarla gitmek dünyayı kurtarmaya yetmez ki ... Ah be güzelim!..

11 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

AKP'ye oy verenler yüzünden düştük bu hâllere...

Demet dedi ki...

Zamlar öyle olabilir ama kafalarimiz ne olacak Recep Hilmi? Önümüze konan her seyi sorgusuz sualsiz yapmak mi yoksa biraz saksilari calistirip alternatifler de oldugunu hatirlamak mi? :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Tamam işte aynı şeyden bahsediyoruz. Bir şeyler yapılmalı artık...

Demet dedi ki...

Evet yapilmali, hem de hemenc, tez elden, derhal, ivedilikle, acilen, bir an önce :)
Ne cok kelime varmis kullanilabilecek hihihi :)

yaban dedi ki...

bizimkilerin de bir zaman boyle dertleri vardi, alt kattakiler dondugu icin ust kattakiler pisiyordu. Sonunda kombiye gectiler ve rahatladilar, artik herkes istedigi kadar yakiyor, ust kattakiler alt kattakilerin isinma parasini odemek zorunda kalmiyor, otekiler piserken digerleri donmuyor filan,
belki sizinkiler de acilen, tez elden, bir an once, ivedilikle, hemen ve de carcabuk kombiye gecmeyi dusunmeliler.

ben de kombinin dugmesini cevirmeden once ayaklarima corap, sirtima hirka giyiyorum, eger hareket halindeysem zaten cok usumuyorum, tv filan izliyorsak ustumuze battaniye aliyoruz, o zaman tam kis keyfi oluyor, bir elinde de cay. vay beee..

Demet dedi ki...

E tabi, isinacak bir seyler giyip, isitan yerlere sokulmadikca, isitan seyler yiyip icmedikce kisin ne tadi var degil mi Yabancigim? :)

Brajeshwari dedi ki...

Nerden başlasak ivedikli, acil,hemen ona bir karar veremiyoruz ki..

Kışın ter döküyorum bende bazı evlerde..Nasıl bir sıcak..İnsanın doğası bozulur. Bırakın da şu boğazlı kazaklarımızı giyebilelim diyorum bazen...

hindiba dedi ki...

Demet çok haklısın ve aynı şey yazın klima kullanırken de geçerli olmalı. Gerçekten ihtiyaç duymadıkça çalıştırılmamalı klimalar da...

Demet dedi ki...

Brajeshwari, ne güzel demissin evde kazakla, hirkayla oturabilmek bile mümkün olmuyor. Yazlik kiyafetler giymeye mecbur kaliyor insan...

Evren, kesinlikle katiliyorum klima da cok dikkatli kullanilmasi gereken bir alet.
Ama alisveris merkezleri en suclu bu konuda.
Eger mevsimlerden kis ise, icinde üzerlerimizdeki kabanlarla dolasmak zorunda oldugumuz alisveris merkezlerinde sicaklik oyle bir durumda oluyor ki pisiyor insan. Yazlari ise son sürat calisan sogutucu klimalar yüzünden hasta olmamak isten bile degil.

Hep denge der dururuz ya, iste en dengeli olunmasi gereken hatta mümkünse fedakarlik boyutunun bile devreye girmesi gereken durum.
Milli servet derdi büyüklerimiz eskiden elektrik, suya. Simdi evrensel servet demek lazim.

Haydins dedi ki...

Demetcim herkes senin gibi dusunse bu dunya ne guzel olurdu :)
Babamlarin evde boyle olurdu kisin t-shirtle gezerdik evin icinde ama artik kalin giyiniyorum anca isiniyorum valla .Ben Istanbuldayken henuz kalariferler yanmiyordu aksamlari ciddi soguk oldugu halde.bizim apartman bilinclenmis galiba ;)

nilly dedi ki...

Aynı sey ablamların binasında da oluyor. Biz t-shirt'le bile yandık diyoruzç ust daireler usuyoruz biraz daha aç diyorlarmış!!