17 Haziran 2008 Salı

YASASIN OT GIBI YASAMAK


heheh bir ekleme/düzeltme yazisi yazmak farz oldu. Arkadaslarim benim icin üzülüyorlarmis, kiyamam ben onlara. Herkes asagidaki yazida bahsettigim besinlerle günlerimi gecirdigimi sandi :)))

Onlar benim günlük beslenme seklimin genel hatlari. Detaylara girecek olursak;
envai cesit meyva yiyorum. Sonracigima arada sirada abartmadan cips yiyorum. Güzel cekirdek buldugum zaman dibini bulana kadar yiyorum. Yiyebilecegim abur cuburlarin cercevesi cok daraldi ama yiyebileceklerimi yiyorum yani :)
Yemeklerde ana yemegimin yanina, hardaldi, ketcapdi ekleyebiliyorum, cesit cesit caylar kahveler, alkollü icecekler iciyorum, misir patlatip yiyorum.
Yani disi Osman Müftüoglu filan degilim.
Patates kizartmasi filan o bicim yani :))
Sonracigima kedikocugum gecenlerde kisir yaptim yedik bi güzel seni andiiimm :) Seninki gibi olamadi tabiki ama idare ettik.

Sebzeleri, degisik pisirme teknikleriyle, degisik baharatlar ve soslar kullanarak öyle ilginc lezzetlere büründürmek mümkün ki, inanin insan yediklerinden sIkILmIyor.

30 yasima varana kadar kötü beslendim, dünyayi da yedim. Ne oldu?.. Ne boyum uzadi, ne de baska bir seye faydasini gördüm. Alistigim beslenme seklini degistirmek cok zor oldu (simdi size anlattiklarimin otumsu ve zevksiz gelmesi gibi) ama yerine koydugumun da tadini cikarabiliyorum, ve daha önce hic bilmedigim lezzetler kesfediyorum, benim icin en güzeli bu...

Zaten karin doyurmak denen seyi irdeliyorum su sira kendi kendime, bu da taslaklarima bir kac gündür aklima geleni ekledigim baska bir yazinin konusu. (yani yazmayi zaten planladigim bir konuydu)
Yemek icin yasiyormusum ben eskiden... Simdi ise yasamak icin yemek (belki yemek bile degil, beslenmek) ve bunu yaparken de olabildigince lezzet/damak tadi düskünlügümden fedakarlik etmemek istiyorum. Bunun icin ugrasiyorum kendimle. Bakalim nereye varacagim...

Insanin gerekmedikce fazladan yedigi, yuttugu, aldigi, harcadigi her sey ama her sey züppelik, ac gözlülük diye düsünüyorum. Niye mi böyle düsünüyorum Thoreau okumaya basladim, ondan olabilir mi?

:)

9 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

bende böyle yaşamak istiyorum.. beni baştan çıkar Demet yardımcı ol

funda dedi ki...

ben de aslında bunu isteyenlerdenim ama başaramayanlar kısmından... bu yazıların devamı gelse ne iyi olur Demet... biraz kamçı iyi geliyo gerçekten...

Demet dedi ki...

Kiymetcigim tamam, seni bastan cikarmaya and ictim ben simdi ;)

Funda, takipte ol o zaman, devam edecek cünkü ;)

Isil Simsek dedi ki...

ne güzel yazmissin,ellerine saglik!

Demet dedi ki...

Sagol Isil :)

zeynep dedi ki...

Demetciğim canım benim 30 yaşından sonra hayatı iyi yönde değişen biricik arkadaşım :) Tamam herkes gibi ben de iradenle gurur duyuyorum. Ama seni özleyen İstanbul'daki arkadaşın olmanın ötesinde hergün blogunu düzenli okuyan bir insan olarak sağlıklı yaşam, düzenli hayat konularının dışında bizim Demet neler yapıyor onu merak ediyorum (anladın sen onu) Hani şu seksi, çılgın, şen şakrak kadın...

Demet dedi ki...

huhuuuu!! :)) Evet yahu fazla kastirmayalim saglikli yasam diye, herkes bildigi gibi yapsin. Biraz güc toplayayayim hemen geliyorum yeni yazilarla Zeynooo! :)

Ebruli dedi ki...

Kesinlikle sana katılıyorum Demet. Sağlıklı beslenmek için; hasta olmayı beklemeye ne gerek var! Önemli olan sağlıklı bir şekilde hayatımızı yaşamak değil mi? Bunun içinde illaki şeker, tansiyon ya da kolestrol hastası olmamız gerekmiyor...
Benim için "sağlıklı beslenmek" bir yaşam tarzı...

Demet dedi ki...

Herseyin degeri kaybedilince anlasiliyor ya bile bile lades diyoruz cogu zaman ama herkese saglik diliyorum her zaman :)