23 Haziran 2008 Pazartesi

fotograf: http://www.roterhahn.it

Recel yapilabilecek meyveleri ve onlardan recel yapma yöntemlerini anlatan bir site buldum. Bazi önemli püf noktalari da veriyor. Kiymetcigim biraz kolayina kacar gibi oldum ama iyice okudum bence güzel anlatmislar.

Damla usulü kivam anlama yöntemini kullanirsak receli zamaninda ocaktan indirmis olacagiz, ben artik bu yöntemleri kullanirim.

Sira armut recelinde :)

8 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

Çok naziksin Demet'cim..Sayende ilk reçel denememi yapıp sana haber vereceğim..
Turunç cennetine gidiyorum orada yapayım ben sanada yollayım :)

Haydins dedi ki...

Recelle hic aram olmadigindan yapmayi denemedim daha once..Esim cok sever ama kayinvalidem sagolsun gittikce veriyor bize ,benim yapmama gerek kalmiyor.Ama Turkiye'ye gittinde hazir recel yaplar varmis aklinda bulunsun ,nasil birseydir bilmiyorum ama guzel tuttugunu duymustum.

Demet dedi ki...

Kiymet süpersin :)

Sevgili Haydins hayatimda hic 'köfte yap', 'recelyap' gibi hazir karisimlar kullanmadim. Iclerinde neler oluyor bilmiyorum ve güvenemiyorum. Kendim yapmayi tercih ediyorum ve daha cok seviyorum, yine de önerin icin tesekkürler.

Tekir dedi ki...

reçele bayılırım dimetttt. Bozcaada'ya yolunuz düşerse oradaki reçelleri de tatmanızı tavsiye ederim. Adanın meşhuuuuurr reçelleri domates ve patlıcan hatta karpuz... Yalnız kireçtaşında bekletilmiş olacak... :))))

Demet dedi ki...

domates, patlican ve karpuz recellerini henüz deneyemedim ama cok duydum, okudum. Mutlaka tatmak istiyorum ve o Bozcaadayi da mutlaka bir gün görmek istiyorum ziliiifff:)

Tijen dedi ki...

Bir öneri:
Armut-elma-limon (veya portakal) kabuğu reçeli. Eskiden çok yapardım. Nefis olur!

Demet dedi ki...

Cok tesekkürler Tijen, mutlaka deneyecegim! :)

ayçobanı dedi ki...

Esim recelci!! Her gittigi yerden de toplar getirir degisik recelleri. En sevdiklerinden biri incir :)) Bizim burada kurulan pazarda bir "Oma" yaptigi recelleri satiyor. Bir incir receli aldik ondan, hmmm anlatamam!! En kisa zamanda tükenen recel oldu evimizde...

Bir de, gectigimiz senelerde evlenen bir arkadasim, esiyle birlikte harika cilek recelleri yapmis, onlari güzel kavanizlara yerlestirmis, etiketlerini hazirlamis ve nikah sekeri yerine bu "askla yapilmis" recelleri dagitmisti :))