30 Nisan 2008 Çarşamba

Yaban'in sayfasinda Altan Erbulak'in sözünü okuduktan sonra yorumlar kismina Haldun Taner'in Sersem Kocanin Kurnaz Karisi adli oyunundan, Fasulyeciyan'a ait bir tiradi ekledim. Ve oradan aldigim ilhamla kendi sayfamda da bugün bir tiyatro oyunundan alintilanmis tirad olsun istedim...

Shakespeare'in Othello isimli oyunundan Iago'nun tiradidir.

Söyle ya da böyle olmak elbette kendi elimizde. Bedenimiz bahçemizdir, irademiz de bahçivani; ister isirgan dikersin, ister kekik, ister hiyar yetistirir, kabak ekersin; bahçeni ya tek bir bitkiye ayirabilirsin ya da bir sürü çiçekle doldurabilirsin; yeter ki sen iste!

Bahçenin kisir kalmasi da elinde, verimli bakimli olmasi da..

Bunlarin hepsini yapmak irademize bakar. Neyse ki duygularimiz mantigimizla dengelenmis. Yoksa damarlarimizdaki su azginlik, içimizdeki su sehvet düskünlügü bize ne oyunlar oynardi. Iyi ki mantik denen sey var da, kuduran isteklerimizi, bedenimizin ignelenmelerini, dizginsiz tutkularimizi bastirabiliyoruz.

Senin ask dedigin sey, iste bu tutkularimizin bir uzantisi, bir sürgünü..

6 yorum:

yaban dedi ki...

vaoovvv...
bu tiradlar bagimlilik yapmaya basladi bende..

Demet dedi ki...

Iyi oldu sahiden degil mi Yaban? Ben de özlemisim, ne zamandir uzak kalmisim, iyi geldi. Arada sirada eklemek iyi olur diye düsündüm bir an. Sayende ;)

Tijen dedi ki...

Demet bu çok önemli, çok teşekkürler paylaştığın için. Bedenin her parçası çok önemli. Hani ameliyatla bazı parçalarını alıyorlar ya insanın durduk yere, delirtiyor bu beni. Yahu o önemsiz zannettiğiniz organ boşuna konmamış ya o bedene. Beden bize bir armağan, aynı nefes gibi.

Demet dedi ki...

Haklisin Tijen. Bedenimiz bizi dokunulur kilan sey. Ona iyi bakmaliyiz ki ruhumuz da, nefesimiz de saglam kalabilsin, güclü olabilsin...

Adsız dedi ki...

Ruh bedende misafirse iyi ağırlanmalı değil mi? Çok güzel bir tirad. Shakespeare'ı çok severim...sevgiler...

Demet dedi ki...

Tesekkürler evrensel yasam...