23 Nisan 2008 Çarşamba

Biyo dün cok önemli bir konuya dikkat cekti. Blog fotograflari ve güvenlik konusunda Archisugar'in yazdigi yaziyi isaret etti. Sayesinde gittim, okudum ve bir kez daha esim hakli ciktigi icin rahatligimdan ötürü utandim. Cünkü onun tüm iyi niyetli uyarilarina ragmen, ben de aynen cogu insan gibi, 'aman caniim milyonlarca blog var, herkes fotografini koyuyor, ismini cismini cekincesizce yaziyor, kimseye bir sey olmadigina göre bana da olmaz' diye düsünüyordum.
Bu yazimi okuyunca bana is yerinden telefon acacak, ne demistim ben sana hehehe diyecek :)

Aslinda konu cok ciddi ama ne garip bir durum, hem nasihatlarimi bazen kulak ardi eden kardeslerime ya da arkadaslarima gücenir, kizarim hem de kendim ille de bir kanit görmek isterim inanmak icin. Al iste sana kanit. Bir zamanlar birinin cani bu meseleden fena halde yanmis. Her an baskalarinin da basina gelebilir.

Derhal tüm yazilarimi hizli bir sekilde gözden gecirdim. Yüzümün acik secik göründügü fotograflarimi kaldirdim. Bundan sonra da koymayi düsünmüyorum.

Bu konuyu ayrica buradan da duyurmayi kendime görev edindim, cünkü her birimizi farkli yerlerden farkli kimseler de okuyor.

Imaj hicbirseydir, güvenlik hersey! Var olan fotograflarimizi acilen kaldiralim ya da bize zarar gelmesini engellemek icin birseyler yapalim :)

Bu arada ben blog resmi olarak yine gidip kisin cektigim bir fotografi koymusum, hay allah! Kurtulamiyorum sonbahar havasindan galiba :)

6 yorum:

yaban dedi ki...

demet bu tur seylerden ben de tirsiyorum ama blogumun arama motorlarinda gorunmemesini saglamaktan baska bir sey yapmadim, yine de foto koymaya devam ediyorum, icimden geldikce foto koyayim istiyorum ama ote yandan kotu bir seylerle karsilasma riskinden de korkuyorum. paranoyaklasmak ve blogumu tumden yok etmekle vurdumduymazlik arasinda gidip geliyorum, ne yapacagimi bilemedim, aslinda ben sadece fotolardan degil yazdiklarimdan da cekiniyorum, :(

Adsız dedi ki...

Çok önemli bir konu gerçekten. Yine de temkinli olmakta fayda var. İlla ki kendi fotoğrafını koymak zrounda değilsin. YÜzlerce ücretsiz, kullanılabilir, creative commons özellikli fotoğraflar var. Konuya göre seçilip pekala hoş , renkli bloglar yapılabilir bence.

Demet dedi ki...

Yabancigim sakin ha blogunu tümden yok etmenle sonuclanacak kadar endiseye kapilma! Esra'nin yazisindaki gibi hirsiz kafaya koydugu kapiyi bir sekilde acar, yani bu is biraz da kötü sans meselesi. (rast gelme ihtimali)
Elden geldigince tedbir almak, en azindan acik secik görülür oldugumuz fotograflari koymamak yeterli.
Yazdiklarindan da cekinme hic. Cok sIkIntI yaparsan da, blogunu sifreler belli insanlarin okumasina acarsin olur biter. Careler tükenmez yani. :)

Demet dedi ki...

Evren dogru diyorsun. Hos, internet dedikleri sey dipsiz kuyu. Sinirlarini ya da zayif noktalarini bilemem, aklim da almaz zaten.
Önlemimi elimden geldigince alip, fazla da kafa yormamak istiyorum. :)

hindiba dedi ki...

Demet,
Biyo'nun sahte bloglar üzerine yazısını da okudun mu? Ben bazı okuduğum bloglarda şüpheleniyordum bundan. Bazen paranoyaklığımın derecesi tartışma gruplarında gerçek ilk adımı vermemeye kadar varıyor ve bu yüzden eleştiriliyorum ama haksız da değilim işte. Sloganını sevdim.:)

Demet dedi ki...

Evet onu okurken de kanim donmustu. cIk cIk cIk demekten baska ne denebilir bilmiyorum ama ruh hastalarinin sayisi cok fazla biliyorum. Bi de bu islerle ugrasanlar aramizda dolasiyor, bu yandan bakildiginda cok korkunc degil mi?
Korku filmi gibi... Marketteki kasiyer, ya da yan komsumuz, ya da sinif arkadasimiz... icinden hihohohoaaa diye gülen ve bilgisayar basina oturdugunda vampir dislerini cikaran tiplermis :)
Neyse...
Slogani nerden yürüttügümü söylememistim herkes biliyordur diye ama Sprite diyeyim yine de. Ben sadece uyguladim. Ama evet, güzel uydu :)