16 Mart 2008 Pazar

Simdi de sirada muhtesem sesli baska bir kus var. O da Kohlmeise. Bu biciriktan nasil bir ses ciktigini anlatamam, keske anlatabilsem... Boyutu bizim serceler kadar. En karisik dalli agaclarin arasinda bile bu parlak renklerinden dolayi kolayca secilebiliyorlar. Hani benim ötüsünü duydugumda kafami kaldirip hangi agacin hangi dalinda oldugunu nokta atisi bulma oyunu oynadigim kus vardi ya, bu o iste. Ta kendisi! Ama her zaman tak diye yerini bulmak kolay olmuyor.

Gün gelip de börtüye böcege düskünlesecegimi söyleseler inanmazdim. Hos bir gün gelip kereviz ya da maydonozu yiyecegime de inanmazdim...
Insan ne garip bir varlik. Büyüyor, gelisiyor, ögreniyor, farkediyor, farkindaliklarinin gelismesi, damak tadindan tutun da duyularinin tümüne isliyor.

Saclarim gittikce uzuyor, ve ben buna cok seviniyorum...

4 yorum:

nilly dedi ki...

Seni cok iyi anliyorum :) Bende de dogaya karsi ayni seyler olus,ustu. Yemekde de oyle. Humus'u ilk defa burada tatdim ve sevdim, pirasa herhalde en son kucucukken yemisimdir. Burda yedim hatta kendim bile yapip yedim. Daha mi lezzetli.. yooooo.. ben tadlarini bile bilmiyordum ki. Kucukken sevmememisim ve bir daha da yememisim...ama artik baska yerlerde isler degisiyor :)

hindiba dedi ki...

Merhaba
Birincisi, ben de oralardayken ötüşünü hayatta tarif edemeyeceğim bir kuş vardı. Ben senin gibi nokta atışı yapamıyordum heyhat. Ama yol ortasında durup dinlediğim çoktur. Kendimi şanslı sayarım.
İkincisi, ben de gün gelip bitkilere, ağaçlara bu kadar düşeceğimi söyleseler inanmazdım.
Üçüncüsü, fotoğrafta senin Kohlmeise'nin konduğu dal var ya, baharda şehir merkezindeki pazarda satarlardı demetler halinde, dekoratiftir. Bir çok bahçede de yetişirdi bu ağaç. Hoş ağaçtır, nokta atışı yaparken görmüşsündür.

Çok selamlar :))
Evren

Demet dedi ki...

Nilly'cigim,
Bende garip olan, daha önceleri tadini bildigim ve agzima bile sürmek istemedigim sebzeleri yiyor olmam :) Simdi o kadar cok seviyorum ki mesela maydonozu, mesela enginari, mesela patlicani... Ve hayiflaniyorum neden bunca sene kendimi mahrum biraktim diye...

Demet dedi ki...

Wegwarte Merhaba :)
Ben henüz bu dallarin gercegini görebilmis degilim malesef ama söyledigin gibi dekoratif amacla satilanlarini gördüm. Müthis bir güzellik, tüylü :) Görmem lazim hemen! :)