26 Mart 2008 Çarşamba


Saclarimi simsiyah yaptim yine. Sabah tam evden cikacakken, aynayi elime alip saclarim isikta nasil duruyor diye camin önüne yaklastim, amanin ne güzel bir görüntüydü bu, hazir da kursa gitmek üzere giyinmisken, gördügüm bi lokmacik günesi firsat bilip cici günes gözlüklerimi de takmisken, bu ani ölümsüzlestireyim dedim. Vallahi o sirada sirtimda sirt cantam, sol elimde fotograf makinem, sag elimde de mutfagin cöpü vardi disari cikinca atmak üzere elime aldigim. Pek bir mesguldüm yani, ona ragmen cektim :)

Aslinda Hamburg'a geldigimden beri saclarimi ton ton acmaya baslamistim. Uclar inat etmeye devam etse de diplerden uzayan kisimler yaklasik 10-15 cm kadar iyice kahveye dönmüstü. Ama cok bunaldim iki renkli bir sacla gezmekten... Benim gibi cani tez biri icin cok bile bekledim ve en sevdigim renge döndüm yine.

Kuaföre neden gitmiyor acaba diyenler olabilir ama muhtemelen bunu diyenler beni yakindan tanimayanlar olacaktir. Cünkü ben kuaföre gitmekten hic mi hic hoslanmam, orada oturdugum saatler bana iskence gibi gelir. Kuaför koltugu her yerinde igneler varmis gibi popoma batar. Ne kendim rahat ederim, ne de kuaföre rahat veririm. Ayrica kuaförlerin (özellikle de ciraklarinin) üzerlerine hic vazife olmayan konularda sorular sormalarina deli olurum, kendimi tutamam, agir konusurum. Böyle olunca karsimdaki kirilir, ben dayanamaz baska yoldan gönlünü almaya calisirim bu böyle sürer, gider.

Zaten hic bir zaman ay manikürüm geldi pedikürüm geldi demedim hayatimda. Yaptirmam... Kendi capimda yaparim biseyler ellerime ayaklarima. Bir esimin dostumun dügünü daveti olmadikca fön filan da cektirmem.
Bir dönem tonu kendi kendime beceremeyecegim bir kizil olmustu saclarim o dönem ayda bir yeni boya icin gidiyordum hepsi bu.

Akliniza gelebilecek her boyda sacim da oldu. Bu da güzel, cünkü hepsinin birden yüzüme yakistigi bilgisine sahibim artik :)

Sonra saclarimi mavi siyaha boyayip kuaföre gitmekten tümden kurtarmistim kendimi... Bir zamanlar bana Gülgûn feyman olmana ramak kaldi diye takilirlardi.

Sahi Gülgûn Feyman ka$i (isminin ikinci û'sunu istedigi gibi yaptigimi görseydi herhalde cok hosuna giderdi:) efsane olmustu. Efsane deyince de hep aklima FlorMar 319 gelir. Neyse, Gülgûn Feyman, hosuna gitmeyen bir haber sundugunda hemen tek ka$i havaya kalkardi :))
Saclarinin sekliyle ve rengiyle o kadar cok oynardi ki, iste bu yüzden ben de bir ara ona benzetilmistim...

Bir tek sari rengi denemedim. Belki onu da 40'imdan sonra denerim. Saclarimi da yine kisacik kestiririm, o zaman Sharon Stone gibi olur muyum acaba? Olsam keske :)

Seviyorum... Simsiyah saclarimi, kirmizi oje ve ruju seviyorum. Gümüs takilarimi seviyorum. Etnik sentetik kiyafetlerimi aksesuarlarimi seviyorum. Upuzun kat kat etekleri seviyorum... Benim bu iste birazcik...

Bir süredir diyecegim ama uzunca bir süredir (3 ay gibi) kosuyu & yürüyüsü biraktim. Kurs saatlerim sabaha alinmadan önce her sabah, sonrasinda da her ogleden sonra en az bir saatimi kosma ya da yürüyüs ile geciriyordum, evden cikip Alster'in kiyisina uzaniyordum.

Havalar sogudu, yerler islandi derken biraktim ucunu. Evde kendi kendime egzersizler yapiyorum. Ama sokaga cikip kosmak gibi olmuyor hic biri.
Eger kar yagmaya devam etmezse (bölük pörcük de olsa ara ara yagiyor hala) yarindan itibaren yeniden kosmaya baslayacagim. Böyle de bir karar almis olayim.

Efendiimm bana müsade, blog turuna cikiyorum :)

7 yorum:

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Demettt
Nillyden düştüm buraya:D
Bloglinesie ekledim seni,ensende bi marru duyarsan bil ki o benim:)
Korkma zarar vermem.Ani dönüş yapma yalnız,belkim tırmalayabilirim ,sağım solum belli olmaz,accık manyağımdır da ehiiiii

Demetttt
Bana da gelll
Beni de "bakmadan duramadıklarım"dan yappp
Niaaaaghhh

Bu arada:Siyah saçla acaip tarz olmuşsun ve pek şekersin maşallah maşallah.

un4tunately dedi ki...

gözlüğüne bayıldım, siyah saçlarınla süper olmuş ;)

Demet dedi ki...

biyonik hosgeldin :) ben iki tane canim pufi$imi oglu$umu Istanbul'da biraktim, ne kadar maaurr'lasan itirazim olmaz.
düsünmem kazim...düsündüm...tamamdir :)

Demet dedi ki...

un4'cugum sagol, seni gordugume sevindim, iyi ol oldu mu, takma kafana tokadan baska bisey :)
gözlük H&M'den 7 euro ama $ik sahiden de:p
Ben de böyleyim iste ne yapayim :)

un4tunately dedi ki...

sağol Demet, iyi olmaya çalışıyorum ;)

sen de hep böyle keyifli & mutlu ol, yüzünden gülümseme eksik olmasın inşallah..

nilly dedi ki...

Demetcim daha oncede soylemistim ama yine soylicem, kisa ve koyu renk sac acayip yakisiyor sana. Ben bir turku siyaha cesaret edemedim ama kahve tonumu koyulastirip duruyorum onu yerine :)

Biyo gelmis buraya. Dedigi gibi catlak manyak biridir. Iki tane aryi blogu var. Ozel olana davet etti mi bilmiyorum ama severse eder, seni de sevecegine eminim onu biliyorum :)

Demet dedi ki...

O gözlerine siyah da cok yakisir canim eminim, ama pek dönüsü olmayan bir renk oldugu konusunda uyarayim seni :)