2 Ocak 2008 Çarşamba

Yeni Yila Baslangic

Hemencik 2 Ocak oldu bile... Zaten ögle vaktiydi uyandigimizda.

Ama zor oldu be $ekerim, uyanir uyanmaz sigaranin kollarina kendimi birakamamak garip bir duyguydu.

Bugün zor gecti haliyle ama gecti :)

Hic yapmadigim bir $ey yaptim, yataktan kalkar kalkmaz kahvemin yanina bir sandvic hazirladim. Ve o saatten simdiye kadar mütemadiyen yedim, nolucak böyle bilmem. Sagligimi dü$ünüp sigarayi birakicam diye OBEZ olmayayim da amaaann! :))




Acilen eve SIK SIK ati$tirilmasinda bir mahsur olmayan kalorisiz seyler almam lazim. Yoksa maafolurum a dostlar :)

Sigaraya veda ettigim ilk günden notlar:

ilk bes alti saat kafami kocaman hissettim, tanimlayamadigim degi$ik bir histi, sanki heryerim uyu$mu$tu, ve hic bir uzvumu hareket ettiremeyecekmi$im gibiydim. Bu süre icinde hic umursamadan sürekli bir $eyler yedim ve ictim, film izledik, tavla oynadik filan bunlar da biraz dikkatimi dagitti.

Saatler ilerledikce 'can cekmesi' durumunun önüne, daha baskin olarak 'mutsuzluk' hissiyati gecti. Bir saat kadar agladim durdum, 'ben cok mutsuzum' diye, elinden oyuncagi alinmi$ bir cocuk gibiydim. Neye agladigimi bilmiyordum, sadece aglamak istiyordum.

Iste aglarken ve kendimi yok yere sapina kadar mutsuz hissederken sigaradan gercekten nefret ettim.

Bunu nasil ba$arabilirdi ya, nasil beni onu biraktigim icin bu derece mutsuz hissettirirdi?

icine tütün sarilmi$ pis kagit parcasiiiiaaaa!!! kenarin dilberiiee, paccoooozzz!!

Sirf kontrolüm di$inda beni bu duruma dü$ürdü diye bu sigaradan bir kez daha ve iyice nefret ettim ve tekrar bagimlisi olmamaya, elime almamaya söz verdim kendime. Aglasam da zirlasam da, gececek, bir kac gün sonra hic bir $eyim kalmayacak biliyorum. Dayanayacagim, bunca kiloyu nasil verdiysem, bu sigarayi da birakacagim.

2008'de sagligima cok daha özen gösterecegim, aksatmadan spor ve egzersiz yapacagim. Bu sene iyi ba$ladi, iyi gececek umuyorum. Herkes icin iyi gecsin, dilegim budur tabi ki...

1 yorum:

zeynep dedi ki...

Demetciğim,Arda ve ben de son paketlerimizi Filizler'de bırakıp sigarayla vedalaştık. Dün ikimizde nasıl gergin, nasıl mutsuzduk anlatamam. Hatta ben bir ara katıla katıla ağladım. Demek sen de aynı şeyleri hissettin. Anormal olmamama sevindim :)
Dayanalım dostlar sanırım mücadele sandığımızdan daha da çetin olacak...