22 Kasım 2007 Perşembe

sadede gelmek lazim

Oldum olasi cok e$yali evlere sinir oldum. Yahu ben evin ve e$yalarin sahibiyim, onlar benim degil...

Ki$isel e$yalarin en gerekli olanlara indirgenmesi bir ba$langic olabilir. Daha önceki yazilarimda anlattigim kremler, makyaj ve bakim malzemeleri, takilardan ba$lanabilir.Kocamizin, sevgilimizin ya da evi payla$tigimiz her kimse onun da bunu yapmasi saglanirsa, iyi olur valla :)

Sonra kiyafetlere el atilabilir.
Öncelikle uzun zamandir el surulmeyenler atilmalidir, uzun zamandir giyilmedigine gore artik bizim icin modasi gecmi$tir, artik yaki$mamaktadir, ya da ba$ka bir kiyafetimizle uyduramiyoruzdur.
Eskimi$ kiyafetlerle duygusal baglarimizi koparalim.
Yakalari bozulmus gomlekleri atalim, ''birkac dugmesi koptu ama bir zaman diker de giyerim'' demeyelim, o dügmeler asla dikilmeyecektir.
Bunlarla beraber eskimi$ coraplar ve ic camasirlari da derhal atilmalidir.

Kücük deyip gecmeyin her evde ce$itli yerlere serpi$tirilmis 100 tane tükenmez kalem vardir. gaza gelip yenilerini almayalim, olanlari sikiysa tüketelim ;)
Mektuplar,faturalar, saklanmasi gereken resmi evraklar icin guzel klasorler öneririm. Kapaklarina da icinde ne oldugu yazilir. Böylece bu coplukler hem guvenli ve arandiginda kolay bulunabilecek bir yerde olurlar hem de en fazla 1 kitap rafi yer tutarlar.

Bir eve 2 masa örtüsü yeter diyorum, biri yikanirken digeri örtülüverir.
Nevresim takimi hadi 3 olsun :)

Buzdolabi... Her evin kanayan yarasi. O da gardroplar gibi ne kadar buyuk olsa da yetmez. Ama yine de icinde bazi yiyecek ya da icecekler gümbürtüye gider.
Buzdolaplari dev gibi degil kucuk olmali. Neden?
Alin size en babasindan enerji tasarrufu. Ayrica büyük buzdolaplari ici tika basa olmadigi zaman moral bozar, hicbiseyi yokmus gibi gelir insana.
Herkesin evinin yakininda marketimsi $eyler var. Mutfak ali$veri$ini aylik yapmak gerekmiyor. Sadece o haftanin yemek programini yaparak (en azindan ne kadar sebze, meyva ya da et türevleri alinacagina karar vererek) 2 ce$it sebze, et yeniyorsa bir cesit et, iki cesit meyva (kilolarca degil). Bir dahaki haftaya da baska meyva alirsiniz canim :)

Böylece hersey taze tüketilir, derin dondurucu tika basa doldurulmaz, eldekiler bitirilir yerlerine yenileri alinir.

Ayrica mutfakta be$yüz ce$it tava ve tencere olmasina da gerek yoktur. 2 tava 2 tencere neyimize yetmez ki :)
Limon sikmak icin, rende icin, karistirmak icin, cirpmak icin, sarmisak ezmek ve ba$ka bilumum i$ler icin ayri ayri makinalar almaya da hic gerek yoktur.
Limonu elinizle sIkInIz, havucu el rendesiyle hallediniz, el rendeleri muhte$em aletlerdir, en minik rende yapan bölümleri harika bir sekilde sarmisagi da becerir. Cirpmak icin cirpici teller yeterli. Dogramak icin ise ellerimiz ve bicaklar ne güne kalmi$?

Zaten hic hareket etmiyoruz artik, ve hep acelemiz var biseylere. Evlerimize her i$i görecek aletler alip koyuyoruz, ama yer kapliyorlar, elektrik enerjisi heba ediyorlar, ve bizi birazcik olsun hareket etmekten alikoyuyorlar.
Sadelige ve dogala ve birazcik da eskiye dönü$ diyorum.
Ba$ka da bi$ey demiyorum vallah :)

Hiç yorum yok: