23 Ekim 2007 Salı

Neler Oluyor Hayatta, Bir de $u Rüyam Gercek Olsa Olsa...

Kursta sular duruldu, tabi bunun nedenlerinden biri gecen hafta carsambadan beri Andrè denen hocayi görmememiz olabilir. Bugün onun günü, bakalim sinifta yine negatif rüzgarlar esecek mi? :)

Dün bir test olacaktik ve bize gecen haftadan sadece geride biraktigimiz ilk 2 uniteden sorumlu oldugumuz soylenmisti. Ben de hafta sonu ilk 2 üniteyi yedim yuttum :) Fakat dün sinifa girer girmez sinav olayi basladi ve dakika 1 gol 1 durumu oldu. Önlü arkali 4'er sayfa (toplam 8 sayfa) ve 1'er cevap kagidi dagitildi. Meger coktan secmeli bir test olacakmi$iz.
Önlü arkali ilk 2 sayfayi yapmakla yükümlüymüsüz fakat gönüllü olarak son 2 sayfayi da yapabilirmisiz. Toplamda 50 soru ( 25'i ilk iki sayfada, kalan 25'i de gönüllü yapilacak sayfalarda)
Megerse, bu sinav bir nevi seviye tespit sinavi imi$. Bizimkilerin aklinin ba$ina geldigine sevindim acikcasi. Cünkü gecen sinavda, besinci dakikada tum sorulari bitirip hocaya kagidimi teslim ettigimde, sinifin sari $eker haricinde kalan tüm bölümünün daha sorulari anlamaya cali$ma a$amasinda oldugunu cok net görmü$tüm.

Ben ve sari $eker sinifin en caliskan iki kisisiyiz, bizim haricimizde 2 ispanyol arkadas, bir ingiliz siyahi arkadas ve de Ordu'lu bir turk cocuk umut vaaediyorlar.
Bunlar disindaki herkes harbiden umutsuz vak'a :)

Yani bir terslik oldugu ve bunun böyle gitmeyecegi apacik ortadaydi. Cunku onlara da bize de haksizlik oluyordu.

Neyse ilk iki bolum son bir sayfa haric (biraz zorlayiciydi) gayet de isledigimiz konulardi, hakikaten calistigimiz yerlerden cikan sorulardi. Fakat gönüllü cözme bölümündeki son 2 sayfa hic i$lemedigimiz gayet de gramer ve de pratik bilgiler gerektiren sorulardi. Coktan secmeli bile olsa bilmiyorsan kesinlikle cevap veremeyecegin türden...

Ben zorunlu yapilmasi gereken bölümleri bitirip, gönüllü sayfalara atladim tabi ki, ve oradan da markette, sokakta, tv'de vs... karsima cikan pratik ekler, kisaltmalar vs. yapabildigim kadar yaptim. sorularin bir cogunu da gayet iyi anladigim halde cevaplar arasindaki kelimelerin anlamlarini bilemedigim icin yapamadim. Cünkü sözlük kullanmak da yasakti.

Örnegin sorunun birinde bir telefon konu$masi örnegi vardi. Birisi okulunu ariyor ve de basi agridigi icin o gün gelemeyecegini haber veriyordu ve karsisindaki, Gute..... kelimesi ile baslayan ve de pesinden muhtemelen gecmis olsun lafinin geldigi sekilde konusmayi sonlandiriyordu fakat bendeniz gecmis olsun'un ne demek oldugunu henüz merak etmemi$tim :) Neyse böyle i$te, sinav bence iyi gecti.
Tabi ki süre bittiginde, özellikle latin alfabesini bile almancayla birlikte ögrenen grup isyan etti. Anlamadik, okuyamadik, yavas yaziyoruz süre yetmedi vs... Ve de yine yüksek bir ses tonuyla ve de ellerinden daha fazlasinin asla gelmeyecegi bariz bir bicimde kaba...

Abicim, ablacim bu sinav zaten bu yuzden yapiliyor, sen ne durumdasin, kim nerede? (wer ist wo? :p)

Hocalar, bu sinavin sonucuna göre kar$ilarina cikan manzaraya bakip bir önlem alacaklarmi$, gerekirse sinif ayrilacakmi$ filan. Hayirlisi bakalim. Bir tek ya$li teyzeler Hong Kong'lu 'Lac' ve Kosovali (bizim toprak) 'Shukrija'dan ayrilacagima üzülürüm, gerisine oh olsun! :)

Hiç yorum yok: