25 Eylül 2007 Salı

Ilk Kurs Günüm

Ilk kurs günümde, artik kafama estigini yapabilmem icin bana sadece yarim gün kaldigini anlamam zor oldu. Yayilmis keyif yapiyodum, bi baktim yarim saat icinde cikmam gerekiyor :) Alisacagim elbet :)

Bütün ders boyunca Wie ist ihr Name? (adiniz nedir) Mein Name ist D... Wie heißen Sie? (baska sekliyle adiniz nedir?) Ich heiße D... Guten Morgen (günaydin-iyi sabahlar), Guten Tag (Iyi günler), Guten Abend (iyi aksamlar), Gute Nacht(yatmaya giderken iyi geceler), Auf Wiedersehen (hadi eyvallah), Tschüs (bay bay) gibi cümleleri binbir $ekliyle kafaya civiyle cakilircasina ögrettiler.

Sinifta ispanyolu, iraklisi, türkü, cinlisi, amerikalisi her milletten insan var (united colours of benetton misali)!

Ve yas ortalamasi 50 ve üzeri (ben ve amerikali bir kiz haric)! Eh haliyle algilama kapasiteleri de taze beyinler gibi olmuyor. Bu yüzden kre$e giden cocuklar misali ogretmen, (her yeni cümlede) ''haydi bakalim simdi hepimiz ayaga kalkip daire oluyoruz ve dönmeye ba$liyoruz, ben dur deyince karsiniza gelen kisiye adini sorun o da cevap versin'' seklinde oyunlarla ögretmenin eb eglenceli ve akilda tutmasi kolay yöntem oldugu yönünde ilerliyor.

Sonra elimize kücük bi top veriyor o topu birine atip bir soru soruyoruz ve topu attigimiz ki$i de cevap veriyor :)) kabak tadi verdi desem yeridir yani, bu ya$ta maskara olduk dil ögrenecez diye :)))

Neyse güzel gecti sonuc olarak. $imdi (henüz) kolay yerlerde oldugumuz icin ve ben huyum kurusun cok cabuk kaptigim icin biraz SIKILiyorum ama bilmedigim yerlere gelince eglenmeye ba$layacagim diye dü$ünüyorum. Sonucta 6 ay sonra umuyorum almancayi artik konusabiliyor ve insanlarla anla$abiliyor olacagim ve bu sonuc icin bütün maskaraliklara deger diye dü$ünüyorum. Almanca kitap okumaya ba$lamak istiyorummm! :)

Bu aksam pilav üstü döner yedim. Buralarda hicbir $eyin tadi bizim oralardaki gibi degil ama yine de immh immhh diyerek yeniyor valla. Türk isi olsun da bazen nasil olursa olsun.

Buralarin güzel sosislerinin ve binbir türlü patates, ekmek ve bira ce$itlerinin de hakkini vermek lazim ama :) Türkiye'ye gitsem de bunlari özlerim herhalde.

Türkiye'ye gitmek dedim de 2 gece sonra bu saatlerde anacigimin babacigimin ve kizkardeslerimin yaninda olacagim :)))

Bugün burada ilk kez (spor yaptigim göl kenarinin diger tarafindaki yolda) trafik kazasi ve tabi ki onun yüzünden tikanan trafik gördüm. 3-4 araba birbirine girmi$ti, ölümlü bir kaza degildi ama cok hasar vardi. Burada her i$ incik cincik yapiliyor ya, amanin o sürücülerin, polislerin, cekicilerin hallerini bir görseydiniz. :)
Bizim oralarda olsaydi birbirlerine iki küfür ederler, polis gelir tutanak tutar yollardi hepsini.

sanki dünyanin en önemli i$ini yapiyor gibiydi herkes, birileri fotograf cekiyor, birileri not tutuyor, birileri kazayi yapan arabalarin altina samanimsi bir toz serpiyor filan... :)
''I$iniz mi yok karde$, dagilin allasen su garipler i$lerine gitsin!'' diyesim geldi :)

Bugün cekirdek de yedim, bir litreye yakin da cola ictim, sefam olsun, spor sagolsun! :))

1 yorum:

zeynep dedi ki...

Demet çok komikmiş kız ilk kurs günün :)
HADİ HAYIRLI OLSUN...