11 Eylül 2007 Salı

Ciplak Ayakli Kontes Berlin Sokaklarinda :)

Berlin güzel sehir, ama ayni zamanda üstüme üstüme gelen bir sehir. Neden derseniz bilmem. Bende biraktigi his bu. Hamburg'a geldikten sonra anladim. Sanki sokaklar daha bir kalabalik.

Ilk sabah ayaklarim ciplak ve terlikli halde kocamla sokaklarda turladik. Herkes cizmeyle geziyordu ben ise parmak arasi terliklerimle neredeyse yalin ayak. Ucaktan inip terminale vardigimda hamsi baligi gibi sarsilarak titrememi hic unutmayacagim. Beni bilen bilir ü$ümem de pek :)

Berlin'de gecirdigimiz 3 gün resmi dairelerde yaptigimiz islemlerle gecti. Bürokratik bazi gereklilikleri yerine getirmemiz gerekiyordu ve bu aynen Türkiye'de oldugu gibi hic de kolay degildi.

Önce belirli bir gi$eye gidip derdini anlatiyorsun. Derdinin ne oldugunu dinleyip ona göre bir sira numarasi veriyorlar. Sonra bekle de bekle :) Bekledigimiz sure icinde gidip ogle yemegi yedik ve alisveris yaptik dü$ünün artik!
Bazi 'ezik' türkler her$eyden oldugu gibi bu durumdan da mutsuzdu. Bir tanesi telefonda konu$tugu arkada$ina "bizi attilar bir kenara köpekler gibi, hayvan muamelesi yapiyorlar, bekliyoruz" dedi. Anaaa dedim, $öyle bir kendimize baktim. Hic de öyle hayvan gibi bi kenara atildigimi dusunmemistim. Noluyoruz dedim icimden yaa, sanki kendi ulkende olsan kirmizi hali serecekler gectigin yollara ve martini ikram edip bekletecekler seni!

Insanoglu komplekli olmasin, en cok bundan korkarim :)

Neyse 3 gün sonra orada o zaman icin üstümüze dü$eni yaptik ve aldigimiz yeni randevu gününde tekrar Berlin'e dönmek üzere Hamburg'a dogru yola ciktiiikkk :)

Ana istasyondan hizli trene bindik Hamburg'a gelebilmek icin. Teknoloji ne güzel sey! Piril piril araclarda yayil yat yolculuk yap. Ama ben fazla yayilip yattim sanirim... Yine kafayi koltuga koyar koymaz kocamin omzunda uyumu$um :( Uyandigimda Hamburg'daydik.

( hahaha bu biryerden tanidik gelmi$tir size_daha cok duyacaksiniz galiba 'uyandigimda suradaydik/buradaydik dedigimi)

Bugün Hamburg'a geleli 5. günüm. Burada gecirdigim vakit salt ikamet etmek/yasamak amacli oldugu icin daha cok gezip daha cok gozlem yaptim. $imdiden anlatacak cok sey var. Yazmam lazim unutmaya baslamadan.

Tabi ki devam edecek... :)

2 yorum:

Tekir dedi ki...

Temettt,
anlat anlat...
Çok heyecanlı yaw...

Temet Almanya' da...

Haa bu arada biz sana üşürsün demiştik...:)

zeynep dedi ki...

Yabancı bir şehirde, her şey hazır senin için yepyeni iken aylak aylak dolaşmanın tadını çıkar. Uzun bir tatil gibi düşün bu dönemi. Valla ben çok isterdim senin yerinde olmayı. Keyfine bak, fotoğraf çek ve günlüğünü yazmaya devam et. Çok eğlenceli kızım!!!