15 Temmuz 2011 Cuma

Bir Martı Yavrusunun 8-9 haftalık Hikayesi



Bu guzellikle Mayis sonu Haziran basi gibi tanistik... Ciiiiyyyykk ciiiyyyyykkk diye sabahin erken saatlerinde basliyordu. Gece uyuyana kadar. Yaninda gordugunuz anne'nin ve goremediginiz babanin tapulu catisi orasi. Bizim yan cepheden baktigimiz cati... Her sene ayni zamanda ayni yere birakip yumurtasini, basinda sirayla beklerler.

Asagidaki fotoda biraz daha palazlanmis halini goruyorsunuz. Artik kanat acma calismalari baslamis :)


Onceden o gordugunuz bacanin dibinden bi adim bile ayrilmayan cancan, yaklasik 1 ay sonunda boyle gordugunuz gibi catinin bi o yanina bi bu yanina kosarak kanat cirpiyor.




Bu da gitmeden onceki son hali :) Sanirim yaklasik olarak 9 hafta boyle yasadik.Catidan catiya sevgi gosterileri... Fakat anneyi gormeniz lazim. Yavrusunu dIs tehliklerden nasil korudugunu...
Ben, Ozgur ve kedimiz Minik'e alisma fasli gecen yazki yavruyla olmustu. Baktilar ki onlar ve yavrulari icin bir tehdit degiliz ve zarar vermeyiz, bizi rahat biraktilar. Ama ne zaman bizim terasa tanimadiklari biri ciksa, ya da catiya bir antenci ya da bir usta cikacak olsa savas ilan ediyorlardi!! Annenin durumu farkedip cigligi basmasiyla bir anda bizim sema onlarca martiyla doluyordu. Hepsi bir agizdan ciglik cigliga! Kulak dayanmaz yani o derece! Artik insanlarin uzerine kamikazeler gibi dalmak mi dersiniz, ustunden hizla gecerken kaka fiskirtmak mi dersiniz haha her tur taktik mevcuttu! Hep giderken gorebilmek icin dua ettim ama yine goremedim. Umarim bir dahaki yaza :)

1 yorum:

Tijen dedi ki...

Çok incesin Demet, sağol!