8 Kasım 2010 Pazartesi

Muzik muzik muzik... Bir onceki hafta Herbie Hancock ve Marcus Miller konserlerine gittik, iki gece ust uste denk geldi, pestilimiz cikti. Gectigimiz hafta da yerli gitaristler bulusmasi vardi Sarp Maden ve Akin Eldes. hangisinden en cok keyif aldim, vallahi gucenmece yok, Marcus Miller'dan :)
Adamin grubunda 23 yasinda bir saksafoncu cocuk vardi, beni benden aldi. ucmus, asmis... Anlatilir gibi degil. Merak eden olursa ismi Alex Han.

Film film film... Gectigimiz hafta bir de film izledim. Su altin portakal'da en iyi erkek oyuncu odullerinden birini alan Serkan Ercan'in oynadigi Gise Memuru. Henuz vizyona girmedi ama Serkan cok eski arkadasimdir, ozel bir gosterimini yaptilar yakin cevrelerine onu izledim. Serkan muthis bir oyuncu, film de iyi, alistiklarimizin disinda. Cok sevdim. Oh be dedim birileri de degisik biseyler soyledi sonunda.

Kitap kitap kitap... Bir kitap okumaya basladim. Ruyalarla ilgili. Lucid ruya ile ilgili. Yataga gectikten sonralari okuyorum, belki uyku oncesinde daha islevsel olur da, uyku ve ruya surecimi farklilastirabilirim diye :) Cok ilginc seyler soyluyor, basit ilk egzersizler icinde farkindalik temeline dayanan... Mesela diyor ki bulundugunuz yerlerde gozunuzun gordugu seylerin farkinda varin 1 dakika kadar, sonra burnunuzun aldigi kokularin, sonra kulaginizin duydugu seslerin... Hepsini birbirinden ayri olarak hissedin diyor. Sonra dokunun diyor bazi seylere, kumaslara, cama, tasa, agaca, masaya ve bunun farkina varin diyor. Boyle birkac farkli sey daha var, ve sonrasinda bana gore cok vurucu bir sey geliyor ki, farkindaliginizin farkina varin diyor. Farkinda olan Demet'in farkinda olmak.
Burada uyumusum, bakayim pesinden ne gelecek. Fos da cikabilir tabi bilemeyiz bakalim :)

Spor spor spor... Haftada uc gun pilates yapiyorum, yetmiyor. Daha dogrusu tatmin etmiyor :)
Pilates, sonuclarini cok cabuk almaya basladiginiz hatta zaman gectikce daha da buyuk almaya basladiginiz ilginc bir spor. Sanki cok pasif gibi ama hic degil... Hoplayip ziplamadan vucudun tum kas gruplarini calistiran hareketler yapiyorsunuz. Tabi ki buyuk bir cogunlugu nabzi arttiran calismalar olmadigi icin yag yakimi olmuyor ama kaslanma, sekillenme inanilmaz. Jennifer Löpet'likten Lopez'lige dogru agir agir ;) (hos o da bozdu bu gunlerde:p
Pilates beni cok tatmin etmedigi icin (tatmin etmemesi sadece yuruyus ya da kosu ile kiyasladigimda) ayrica yuruyus ya da kosu yapmak istiyordum ama hafta sonlari da bir turlu buna vakit yaratamiyordum. Tijen sagolsun bana cok guzel bir akil verdi, hic dusunememisim; is cikislarimda spor ayakkabilarimi ayagima gecirip yuruyuse gidecegim. Ofisim Levent'te, evim Sisli'de. Donuste eve de yuruyecek sekilde bir guzergah cizecegim kendime, manavima, firinima ugrayip sonra eve gececegim.

Kafa dinlemece, dinlenmece, dinlemece... Dun Kemerburgaz tarafinda bir golun kenarinda piknik yaptik. Butun aile toparlanabilelim diye herkesin uygun olacagi bir zamanda yola ciktik. Bu da ogleden sonra 13:30'du hahaha! 14'de piknik yerine vardik, 17'de hava karardi geri donduk ama guzeldi. Dun hayatimda ilk kez w.c  olmayan bir yerde calilarin arasinda buldum kendimi. Offf benim gibi börtu bocekten odu kopan bir insan icin ne eziyetti dusunun! Gecmek bilmedi saniyeler...  :)

Meditasyon yapmaya (durmaya:) basladim demistim ya, bazi deneyimlerimi de paylasmak istiyorum. Pesinden guzel bir sey daha girdi hayatima ve Reiki 1. asama inisiyasyonu aldim. 21 gunluk arinma surecindeyim su anda daha dogrusu son haftanin icindeyim. Arzular selale! Hayirlisiyla bitirelim de su 21 gunu, ben infilak etmeden :)

Ofiste oldugum icin mecburen ingilizce klavye kullaniyorum ve yazdigim metni turkcelestiremiyorum, sitede bir problem var. Bu nedenle yazimi boyle oldugu gibi koymak zorundayim.

3 yorum:

funda dedi ki...

seni bulmuşken bişey sorsam olur muuu ??
uzun zamandır et yemiyorum ve bu yüzden olabilir mi saçlarım dökülüyor fazlaca. süt peynir vs yiyorum ama eksiği tamamlamak için ne önerirsin. senin sağlıkla ilgili bir problemin oldu mu olmadıysa olmaması için ekstra bişey yatın mı..
bildiğin yerlerden sormuşumdur umarım

Demet dedi ki...

Funda'cığım ne iyi bir şey yapıyorsun :)
'Et' tanımının içine neleri koyuyorsun bilmiyorum ama hiçbir şey koymadığından yola çıkıyorum ve içini bir konuda rahatlatmak istiyorum ki, sebze/meyve/yemis/tahıl vs'lerle yeri doldurulamayacak bir tek şey var o da B12 vitamini. Eğer sen süt içiyor, yumurta, yoğurt yiyorsan zaten böyle bir eksiğin de olmuyor demektir.
Saçlarının dökülmesi son zamanlarda olduysa mevsimseldir diye düşünüyorum canım, bu ara herkesin dökülüyor çünkü (ben dahil).
Günde 100 adete kadar dökülme normalmiş. Onun haricinde demir ya da protein eksikliği, hormonal problemler, ciltle ilgili bir problem de olabilirmiş.
Bişeycik olmaz yani ;)

funda dedi ki...

Yani hiçbir et türü balık tavuk dahil yemiyorum. Süt çok içmiyorum ama peynir yoğurt ok. Proteinlerin en son gittiği yerler saçlarmış ya bu yüzden endişelendim. Sen dışardan b12 desteği falan alıyomusun merak ettim. Çevremdekiler etobur olduğu için de onlar için zor bi soru bu burda dr da bulamıyorum ya sana sorıyım dedim.Mevsimseldir inşallah diyelim o zaman e sonbahar biticek nasılsa :)