1 Haziran 2009 Pazartesi

Taksim Marmara Otel’in köpeği Ebru için adalet!!!!

Ebru yaklaşık 12 yıldır bu gelişmekte olan kentin, İstanbul’un simgesi olmuştur.

Safkan bir İstanbul sokak köpeği olan Ebru, İstanbul’un merkezi sayılan Taksim’deki Marmara Oteli tarafından yavruyken evlat edinilmişti. On yıldan fazla bir zamandır Ebru bu simgesel mekanın demirbaşlarındandı. Bu nazik ve sevgi dolu köpek sevgili kentimizi ziyaret eden pek çok kişiyi karşılamış, onlara patisini uzatmıştı. Büyükelçiler, Devlet Başkanları, işadamları, dünyanın her tarafından gelen turistler… Ebru her zaman oradaydı; yakın zamanlarda böyle soyut kavramları unuttuğu anlaşılan bu kentte ümit, şefkat ye hoşgörünün sembolü olarak Otel Konsiyerjinin yanı başında durur ya da yatardı.

Ebru dünyanın önde gelen yayınlarından bazılarında yer aldı. Time Dergisi, Newsweek, Paris Match, hatta aylık tasarım dergisi Wallpaper, bu inanılmaz hayvanı kapak yaptılar.

Ebru’nun yaşamı Cuma akşamı dramatik bir şekilde altüst oldu. Ebru, bu harika, şefkatli yaşlı köpek, herhalde en sevdikleri futbolcuları taklit etmeye çalışan bir veya birkaç kişi tarafından saldırıya uğradı, ve defalarca karnına tekmeler atıldı. Saldırı çok vahşi, ve hayvanlara eziyet edenlere has bir gaddarlıkta idi. En kötüsü, bu saldırı İstanbul’un en kalabalık meydanının ortasında, ve bu acımasız canavarları durdurmak için parmağını bile kıpırdatmayan onlarca, hatta yüzlerce insanın gözü önünde gerçekleşti.

Ebru orada, kötülüğün gözünün içine bakakaldı. Onu defalarca, olanca güçleriyle tekmelediler. Onu Taksim kaldırımlarında kanlar içinde ve felç olmuş durumda bırakıp yürüyüp gittiklerinde ızdırap çekiyordu. Ebru hiç geçen Cuma akşamı olduğu kadar yalnız hissetmemişti kendini.

Kanlar içinde ve hareketsiz Ebru derhal İstanbul’un en iyi veteriner kliniklerinden birine götürüldü, ve acil ameliyata alındı.

Göğüs kafesinde çoklu kırıklar, delinmiş ciğerler, yırtılmış bir diyafram. Tekmelerin şiddetinden Ebru’nun barsakları yukarıya itilmiş, kalp bölgesine gelmişti. Becerikli veteriner operatör Ebru’nun iç organlarını bulmaca çözer gibi yeniden yerleştirdi.

Durumu: Kritik…

Onun duymuş olduğu korku ve şaşkınlık akıllarımızda silinmez izini bırakacak. Bugüne kadar çalıştığımız vakalar arasında bu, ruhlarımızı derinden yaraladı.

Bir milletin kahramanlarına davranışı, değerlerini yansıtır. Ebru’nun (ve eziyet gören sayısız hayvanın) hikayesinin bize kendimiz hakkında neler anlattığını oturup iyice düşünmeliyiz.

Sahip Çıkalım tanıkları arayıp bulacak, delilleri toplayacak,gerekli raporları hazırlayacak ve suçlulara dava açacaktır, ama önce onları bulmamız lazım, ve bunun için de yardımlarınız gerekiyor.
Sahip Çıkalım bu iğrenç gaddarlığı gerçekleştirenlerin yakalanmasına yol açacak bilgileri verene 2,000 USD ödül verecektir.

Eğer 29 Mayıs Cuma akşamı gerçekleşen bu olaya şahit olduysanız, veya şahit olan herhangi birini biliyorsanız lütfen V.Larkhill@googlemail.com adresine bilgi verin.

***

Facebook Kurke Hayır grubunda paylaşılan bu çok çok üzücü haberi ve devamındaki çağrıyı ben de yayınlamak istedim. Umarım bunu yapanlar hayatlarının sonuna kadar gün yüzü görmezler...

Ellerini attıkları her şey kurusun, ellerini attıkları her şey ellerinde kalsın. Ama her şey!!!

3 yorum:

Tekir dedi ki...

Of!Of!Of!
Çok fena, çok kötü insanların yaşadığı bir dünya bu. Umarım bunu kim-ler yaptıysa daha da beteri onların başına gelir... :(

Adsız dedi ki...

nasil bukadar gaddar olunuyor

eger bunlar insansa ben insanligimdan utaniyorum!

zeynep dedi ki...

SABAH OKUDUM MİDEM BULANMAYA BAŞLADI.
RESMEN İĞRENDİM BU İNSAN KILIKLI CANİLERDEN. GÜN İÇİNDE FACEBOOKTAN OKUDUM GELİŞMELERİ. MAALESEF EBRUCUK HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU. KATİLLERİ İSE SOKAKLARDA DOLAŞIYOR. GÖRGÜ TANIKLARI ARANIYOR. KEŞKE BULUNSALAR. KEŞKE BİRİLERİ DE ONLARIN KAFASINI KIRSA. DÜŞÜNDÜM DE O GECE ORADA BEN OLSAYDIM NAPARDIM DİYE. HERHALDE ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BAĞIRMANIN DIŞINDA BİBER GAZIMI KAFALARINDAN AŞAĞIYA BOCA EDERDİM. YOKSA NE YAPABİLİRSİN BAŞKA KIZ BAŞINA. HER YER MANYAK HER YER SAPIK DOLU. MÜNEVVERİN BİLE KATİLİ YAKALANAMADIĞINA GÖRE. BU DEVLET BİR KÖPEK İÇİN KİMSENİN PEŞİNE DÜŞMEZ. YAZIK ÇOOOK YAZIK :(