31 Mayıs 2009 Pazar

Daha İyi Bir Uyku İçin...

Oradan buradan derledim, topladım. Diyorlar ki, daha iyi uyku uyumak için:

*Kendimize rahat uyuyabileceğimiz bir uyku alanı yaratalım.

*Uyuma zamanlarımızı mümkün olduğunca bir rutine oturtalım. Günde kaç saat uykunun bize iyi geldiğini bulalım ve her gün o kadar uyumak için gerekli zamanı yaratalım. Mümkünse yatağa her gün aynı saatte gidelim.

*Yatağımızı sadece se.vi. ş.Mek ve uyumak için kullanalım. Diğer aktiviteleri (tv izlemek, birşeyler atıştırmak ya da okumak) evin başka alanlarında yapalım.

*Kafein alımını sınırlandıralım, özellikle akşamüstüne yakın zamanlarda ve akşamları hiç almamaya çalışalım.

*Kafamız ya da bedenimiz dinlenik değilse uyumak için çaba sarfetmeyelim. Önce ılık bir banyo, rahatlatıcı bir müzik ya da meditasyonla rahat uyuyabilmemiz için gerekli koşulları yaratalım.

*Alkol ve nikotinden kurtulmaya çalışalım.

*Geç saatlerde atıştırmayalım.

*Uyku saatine çok yakın olmaması koşuluyla (2 saat öncesi gibi mesela) egzersiz yapalım. Artık egzersizin şekli şemaili bize kalmış.

*Uyuduğumuz oda karanlık olsun.

E tamam da Fırıl unsuru ne olacak? Sizce bunda insanı uyutacak göz var mı?



Böyle bencil, böyle 'ben ne zaman ne yapmak istersem o olur'cu, böyle inatçı, böyle feci bir kedi olamaz yahu! Cinnet yakındır, benden söylemesi. :)

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Uyku konusunda kedi gibi olmak isterdim. Gürültüyü duymadan rahatsız olmadan yayılır mışıl mışıl uyurlar. Ben zor uyuyanlardanım, ortam doğru değilse veya uykum kaçtıysa. Bu ara çok daha hareketli yaşadığım için daha iyi uyuyorum. Ve tabii sana özel imza günü düzenlemek için ne lazımsa yapacağım söz! (Başkaları duymasın!)

ayçobanı dedi ki...

Bu nasil guzel bir surat boyle!! Cok masum duruyor aslinda Demet, oyle pek firilfiril degil gibi ama yere bakip yurek yakiyorlar keratalar ;) gelde su patilerini sevme simdi!! Bulut ta eger gun icinde enerjisini iyi harcamazsa gecemizi zindan edebiliyor. Kiziyorum bazen cok uyukladiginda. Su an burada saat 22:08 ve az once karnini doyurmak uzere geldi yine cikti disari. Ustu basi kara lekelerle dolu, kimbilir nerelerde pisletiyor kendini ;) Tahminim bu gece 11:30 dan once gelmez. Neyse sonrasinda uyusun ve uyutsun da ;)

hindiba dedi ki...

Kisilik sahibi, belli...