4 Aralık 2008 Perşembe

Haydins beni 21 Kasım'da mimlemişti. Mim gereği 'garip huylarımı' ortaya dökmem gerekiyormuş. Biraz geç oldu ama ancak vakit bulup yazı haline getirebildim.
Kendimce garip bulduğum (herkeste olmadığını farkederek, garip olduğu sonucuna ulaştığım) bir iki huyum var evet, ama gerçek garip huy nasıl olur ki dedim önce.
En çabuk cevap alabileceğim üç kişiye sordum; eşim, arkadaşım, kardeşim. İşte benim garip huylarım, buyrun:

*Oje sürerken bile biri beni filme çekiyormuş gibi dururmuşum (her daim poz huyumun bir parçası)

*Kuaförlerden ve kuaför salonlarından ve kuaför koltuklarından hiiiiiç haz etmem manikür/pedikür bile yaptırmam.

*Saçım zaten kulağımın arkasındayken bile elimle kulağımın arkasına atma hareketi yaparmışım (nikahımda bile yapmışım, o sıralar kafamda fazla saç olmadığı halde:)

*Rahatım uğruna her şeyi göze alırmışım (kış vakti yağmur altında, ayağım rahatsız oldu diye topuklu ayakkabıları çıkarıp, sokakta yalın ayak 35 dakika yürümemi örnek vermiş arkadaşım)

*Muayenehane gibi tanımadığımız insanlarla bir arada bulunduğumuz yerlerde kimsenin paltosunun üstüne montumu, kabanımı asamam.

*Mutlaka elimin altında bir ayna olmalı, ve otururken bile kafamı çevirir çevirmez kendimi görebileceğim bir yerde durmalı :)

*Hiç hastalanmam-huy değil ama garip durum degil mi :)

*Yere düşen sakızımı ya da elimdeki herhangi bir yiyeceği alır ağzıma atarım (nadiren karşılaşmışımdır böyle bir durumla aslında, yani sakızımın yere düşmesiyle filan, bir iki kere yaptıysam, adım çıktı işte//ve ben bu yüzden hiç hastalanmıyorum bence/mikroplara pisliğe karşı bağışıklık oluşmuş bende:)

*Yazı yazarken dilimi dışarı çıkarırmışım bazen

*Kış günü dahi olsa, kar da yağmur da yağsa, duş alır ıslak kafa sokağa çıkarım. Hayatımda hiç saçımı kurutmadım.

*Telefonda konuşurken karşımdaki görmese de anlattıklarıma el kol hareketleri eklerim, hele adres tarif ediyorsam halim cok komik olur, bütün sapaklardan döner, dümdüz giderim :)

*Kedi görünce ağzim sulanır (cidden!)

*31 yaşındayım ve bu yaşıma kadar hiçbir dişim çürümedi daha :)

Bu olmadı dediklerimin hepsi bir bir olmaya başlarmış şimdi hahahahah :))
Bu mim zor bir mim bence. Yani ben etraftan destek almadan zor toparlardım. O yüzden katılmak isteyen katılsın diyerek çekileyim kenara. Garip huylarını paylaşmak isteyen olursa, ben seve seve okurum ;)

12 yorum:

Haydins dedi ki...

Aaa cok ilginc geldi keid gorunce agzinin sulanmasi..Bana genelde limon sikarken ya da dsalata ya dokerken olur ;)

Sac kurutmama olayi aliskanlikla birlikte oluyor herhalde bende asla sacimi kurutmadan disari cikamam..

yaban dedi ki...

demet cok iyi fikirmis, seni taniyanlara sorman, boylece cok objektif olmus, ama ne yalan soyleyeyim ben butun garip huylarini sevdim, tek bir disinin bile curumemesine ise giptayla baktim, ben kendimi bildim bileli disci koltugundayim, sanirim senin bagisikligin cok yuksek, ve de hep boyle devam etsin insallah, aklima geldi, bir arkadasin daha ustelik dislerini hic de fircalamadigi halde butun disleri sapasaglamdi, ben ne kadar ozenirsem ozeneyim yine de curuyorlar, yine de curuyorlar.. :(

Demet dedi ki...

haydins,Yakaladigim kedilerin kicini basini isirarak öpüp,yemeyi cok sevdigimden, agzim sulaniyor iste öyle görünce :)))

Yaban,Sakinan göze cöp batar demis ya atalar, dogru söylemisler galiba :)
Dis konusuna gelince biraz da Irsi galiba, öyle duymustum.

Tijen dedi ki...

Ojeli Demet'i hayal ediyorum, filmi çekilen. Ve gülümsüyorum.

Brajeshwari dedi ki...

garip huylarını sevdim.Seni tanımak adına iyi bir mimdi bence..Paltonu başka birinin paltosu üstüne asmayıp, yere düşen sakızı alıp çiğnemenigarip buldum.. Şimdi sana, benim paltomu rahatlıkla asmam, yerdende sakiz alıp çiğnemem garip gelebilir.Ne garip, insanın tuhaflıkları da aslında başkalarına göre tuhaflık..:)

Demet dedi ki...

Tijen, tam filmligim ama! :)

Brajeshwari,Süper bi noktaya parmak bastin, ben neden böyleyim ya?! Bazen gereksiz derecede pisiriktan nem kapabilen, bazen de yerdekini alip agzina atabilecek kadar umursamaz hahah simdi bak, bunu ben de garip buldum :)))
Bu arada benim kocam bana garip diyor da kendi daha bi 'garip' bu konuda. Onun yiyecegi ekmegin sofra örtüsüne bile degmemesi gerekiyor. Ekmek sepetinden direkt agiza, hoop! :))

funda dedi ki...

bak ben de hiç hastalanmam, hiç demesek bile en son hastalandığım zamanı hatırlamıyıyorum bile. bana da garip geldi şimdi bu :) benim de dişlerimde hiç çürük yoktu. taa ki doğum yapana kadar, hamileyken pek süt içmemiştim emre kullanmış bendeki depoları bana da diş çürümesi kaldı. hamile olduğunda dikkat et diye hatırlatayım dedim, gerçi sen süt de içmiyosun ama başka kalsiyum kaynakları bulmalı sana..

nilly dedi ki...

Sen ıslak kafayla yaz kıs demeden sokaga cıktıgın ıcın hasta olmuyorsun demek kı. Soguga da bagısıklık yapmıs. Amerıka'da karda sortla gezen adamlara ve ayagında sıpıdık terlıklerle gezen kızlara cok rastlamıstım.

Senin bir huyun daha vardı lise zamanlarında. Sen sigara paketine elini suremezdin. Sendin di mi o?

Isil Simsek dedi ki...

dis durumunu cok kiskandim,coook!

Demet dedi ki...

Funda,Hastalanmama konusunda ortak oldugumuza sevindim, demek senin de bagisiklik sistemin güclü. Cocuk sahibi olmayi pek düsünmememe ragmen, dis konusunda söylediklerini aklimda tutacagim, neme lazim ;)

Nilly, sen unutmussun, lisede de buz gibi havada ögle tatiline incecik gömlekle cikardim disari, icime fanila giymek gibi bir huyum da yoktu hehe :)
Sigara konusunda da haklisin, paketine dahi elimi süremezdim nerede kaldi icmesi? Ama 28 yasinda basladim tabi malesef. Neyse biraktim ama cok gec olmadan...

Isil, bes sene sonra bi anda hepsinin catir cutur dökülmesinden korkuyorum :)))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

İYİ BAYRAMLAR DİLİYORUM CANIM..
SEVGİLER... nUnU

Demet dedi ki...

Nunucuuum sana da iyi bayramlar! Nice mutlu bayramlara...
:)