13 Kasım 2008 Perşembe

"Zarar vermeden tecavüz etmek" kavramını hayatımıza sokmuş olan kurumun (Ekşi Sözlük'te Adli Tıp Kurumu maddesindeki tanımların birinden beğenerek alıntıladım. Üzmez vakası kastedilmiştir - ki bu kurumun internet sitesindeki sloganı şudur: ADALETE ULASMADA TIP EN BÜYÜK KAYNAKTIR), şimdi de okuyorum ki ‘düşmeden dolayı yüzünde ekimoz (morartı) oluştuğuna’ ilişkin rapor verdiği 25 yaşındaki genç (ki aslında düşmemiş dövülmüştür) polisler tarafından, ciddi bir sağlık sorunu olmadığı yönündeki bu rapor!?! üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nde nezarete koyuluyor.




2.5 saat sonra nezarethaneye giren bir polis, gencin başının sol tarafında morarma oluştuğunu ve fenalaştığını farkediyor ve alıp devlet hastanesine götürüyor. Genç aynı gün ölüyor... Bir anne-babanın daha yüreği yanıyor, kimin umurunda?!




Her yerde var bu satılmışlardan işte! Ülkenin en önemli kurumlarının adı gün geçtikce daha da pisleniyor... Gıcık oluyorum...


4 yorum:

Haydins dedi ki...

Bir de tv'lerde bu ciddi!! kurum aleyhinde konusanlara karsi devlet bakanlarimiz, devletimizin saygideger kurumu hakkinda nasil boyle konusulabilir seklinde savunmaya geciyorlar..
Temizleyin o zaman kurumdan saygideger kelimesine layik olmayanlari herkes sussun..

Demet dedi ki...

Evet temizlik, iyi dedin...

Adsız dedi ki...

basimiza her an, hersey gelebilir ve biz hicbirsey iddia edemeyebiliriz, öyle bir kilif uydururlar ki, sasirip kalabiliriz, bu bizim basimiza gelmez dememeliyiz!

Demet dedi ki...

Aynen öyle Rahsan, arkayi kollamamiz lazim her an...