20 Kasım 2008 Perşembe

Bir adam düşünün...

15 yıl önce şehirlerarası otobüs şoförlüğü yaparken, kullandığı otobüsün muavini, bu adamın karısını ve iki çocuğunu öldürüyor.
Sonra adam başka bir kadınla evleniyor ve ondan da bir kız çocuğu sahibi oluyor. Kız çocuğu 11 yaşına geliyor. Adam yine iş için şehir dışında iken, ailesine ısrarla denemesine rağmen ulaşamayınca yakınlarından yardım istiyor.
Evlerine giden yakınları, küçük kızı ölü, anneyi de koma halinde buluyor. Meğer anne cinnet geçirip 11 yaşındaki kızını boğarak öldürmüş ve sonra da ilaç içip intihara teşebbüs etmiş.

Şimdi o zavallı babayı düşünüyorum da... Bu nasıl bir kader... İnsan her yaşadığı olumsuzluktan bir şeyler öğreniyorsa, bu adam hala neyi öğrenememiş olabilir? Ve ikidir hayatına giren kadınların ve çocukların ne suçu vardır?
İlginç değil mi...

8 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

Sevgili Demet
hayat sanirim bu.
Bunları düsünmek beni yoruyor desem, cok ayıp etmiş, uzayli gibi davranmış olmam degil mi?

Üzerine düşünmek, acımak, bu hayatı kendimize örneklemek şu kadar bilgiyle anlamsız. Çünkü cümle aralarında bizim bilmediğimiz şeyler vardır mutlaka.. Şu anda dünyada herşey oluyor.Bir yazıya göre cennette- cehennemde artık aynı düzlemde yaşanıyor diye okumuştum.Sanırım doğru...

Güzel haberler okuabileceğimiz zamanları düşlüyorum...

Adsız dedi ki...

kim bu adam? gercek mi bu olay?

Arzu Pınar dedi ki...

Belki de insanın korkularıyla yüzleşmesi ile açıklanmaya çalışabilir. Tabi bu da dar bir kapı kilidinden koca dünyayı görmeye çalışmaya benzese de; adam benzer frekansta bir yayım gücüyle, cinnet geçirmeye eğilimlileri çekiyor olabilir.Yaşamın çok değerli olduğunu, en sevdiklerini kaybederek anlamak zorunda kalmasa keşke insan.Ama yazgının dilini kim çözebilmiş ki?

Demet dedi ki...

Brajeshwari, cennet ve cehennemin ayni düzlemde yasaniyor olduguna inanmak istiyorum ama asgari ücretle gecinen bir kisinin cenneti ile holding patronunun cenneti arasinda fark olacagini da düsünüyorum. Cehennem cehennemdir ama cennetler degisir. O zaman da bu biraz adaletsiz olmaz mi acaba? Bu soruyu kafa sesim gibi düsün :)

Ve evet güzel haberler okuyacagimiz zamanlar gelsin bir an önce.

Rahsancim evet olay gercek. Dün radikal gazetesinde okudum.

Arzu, tüylerimi ürperttin hatirlatmakla, evet ben o cekim denen seye inaniyorum. Ve insan bazi seyleri farkedip 'ayma' noktasina gelene dek cekmeye devam ediyor, baska konularda benim de basima geldi ve kendi cabalarimla iteleyebildim.

Haydins dedi ki...

Demetcim, ben kotu seylerin basimiza birseylerden ders almamiz icin getirildigini dusunmuyorum..

Birisi(isim vermiyim cok uyuz olmustum o kisiye) kanser olan bir yakini icin, iyi bir insandi halbuki niye kanser oldu ne kotuluk yapti kimbilir gibi bir laf etti..Ben saygim geregi fazla konusamadim (benden cok buyuk cunku)ama cok sinirlendim..Iyi insanlarinda basina kotu seyler gelebiliyor..Hatta kotulere birsey olmuyor cogu zaman diye dusunurum..

Demet dedi ki...

Haydinscim, hayatin sirrina akil erdirebilmek cok zor zaten. Herseye bir isim takmak derdinde oluyoruz cogu zaman, kendimizce hazirladigimizkiliflar kimi zaman uyuyor kimi zaman egreti duruyor. Egreti durdugunda yeni kiliflar düsünmeye basliyoruz. Aslinda bunlari olumsuzlamak icin de söylemiyorum. Ama bizim irade ya da kontrolümüzün de disinda gelisen bir seyler oldugunu düsünüyorum evrende.

K®HAN dedi ki...

eğer hayat 60 seneden ibaretse.
tüm yaşananlar birer haksızlık.
eğer sonsuza kadar devam edecekse
bir yerde ödeşilecek.

sana sonsuzluğu versin de
adaletsiz olsun.
şüphe etmek anlamsız.

tüm yaşananlar sınamak için.
herkes farklı soruları da farklı.
soru zor ödül büyük.

nerde olmak istersin?
cehennemin dibinde, ortasında, başında.
cennette, taa zirvesinde.

demek zirvede...
kim istemez.
soru zor gelirse ağlamak yok ama :)
eğer hayat 60 seneden ibaretse.
bildiğin gibi yaşa...
hatta yaşama bırak.. anlamsız.

Ebruli dedi ki...

Yazini okuyunca, bilgi verme geregini duydum. Sanki sende biraz benim gibi dusunmussun.
Bugun blogumda yazdigim bir yazim var. Vakit bulursan, bir bak istersen. Ben neler demisim bu konuyla ilgili. Umarim begenirsin...