12 Temmuz 2008 Cumartesi

Taraf Gazetesi'nde Nese Düzel'in röportaj yaptigi Şamil Tayyar Ergenekon Örgütü hakkinda ilginc olabilecek aciklamalar yapmisti, dogruluk derecesini bilemeyiz elbet. Kendi beceriksizligim mi bilmiyorum ama gazetenin internet sayfasinda bulamadim, bir de üstüne Nese Düzel'e bu röportajla ilgili Genelkurmay'dan suc duyurusunda bulunuldugunu ve kendisinin savcilikta ifade verdigini okudum. Röportaji anahtar kelimelerle aratanlar internet ortaminda bulabilirler.

Niye mi böyle bir giris yaptim, sözü Hrant Dink'e getirmek icin...
Hos, önemli degil su noktadan sonra, o mu yapmis bu mu yapmis, kim yapmis?
En adice, en pislikce sey yapilan. Bir cana kiymak... Bir yerlere mesaj vermek, gözdagi vermek, birilerini incitmek icin bir cana kiymak.
Bir ömüre, bir Ask'a kiymak...

Yildirim Türker'in su yazisinda 'Hrant'i tanir misiniz?' diye bir bölüm var. Orada nerede ne kosullarda yetistigini ve karisi Rakel ile nasil tanistiklarini anlatmis. Ben de yazidan yardim alarak kisaca burada bahsedeyim:

Hrant Dink'in yetimhanede oldugu yillarda kendisi henüz 14 yasinda iken bir kiz geliyor... 9 yasinda. Adi Rakel... Ermeni Varto asiretinden ve bildigi tek dil kürtce.
Hrant ona türkce ve ermeniceyi ögretiyor. Birlikte büyüyorlar. Hrant 21 yasinda iken evleniyorlar. Ve 2007 senesinin Ocak ayina kadar birlikte büyüyorlar.

Buradan sonrasini anlatmaya gerek yok degil mi?

Biri 14 digeri 9 yasinda iken baslamis bir yolculuk...
Belki o sabah birinden biri aceleyle cikti evden vedalasamadilar bile, öpüsüp koklasamadilar.
Bir hain el uzaniyor o sabah bu hayata ve kafasina sIkIveriyor.

Ama bundan kime ne degil mi? Kime ne?! Gitmis giden...

4 yorum:

yaban dedi ki...

Degerlerimizi kaybediyoruz. Hem manevi degerlerimizi hem de degerli insanlarimizi... Dar kafali ve gudumluyuz, kim ne derse haydi hep birlikte o yone. Cogunlugun sofrasinda azinliklar yeniyor.
-
Senin maneviyatinla bagdasmayanlari oldurebiliyorsun, senin maneviyatin ne peki, katil?
-
`Kime ne` degil demet. Hatirliyorsun, bize de hatirlatiyorsun, hatirasiyla avunalim. Bu yaziyi yayinlandigi gun okumustum, simdi bir daha okudum, cok guzel ve gorus acici..

Tijen dedi ki...

Sevilenler yitip gitmese...

B5 dedi ki...

Ilk defa agirlikli olarak "sevgiye-cana kiymaya" dair bir yazi okuyorum bu konu hakkinda. Ozundeki olay bu cunku. Politikasi, susu, busu, senaryosu vs bir yana..
Olayin ozu bu- can almak... O kisinin bir daha geri gelememesi. :(

Haydins dedi ki...

Acikcasi olaydan once tanimiyordum Hrant Dink'i ama haberlerde dinlerken olduruldugunu (hemde boyle adi bir sekilde)ailemden birini kaybetmis gibi uzuldum..

Bazen herseyi abartiyoruz.. Milliyetciligi(nasil bir seyse onlarin ki!!), aciyi ..
Bazende abartilmasi gerekenleri abartmiyoruz..