17 Temmuz 2008 Perşembe

görsel: www.tango-dortmund.de


Tango...
Bazılarına göre sadece bir dans. Bana göre aynı zamanda yaşamın ta kendisi denebilecek kadar ciddi, gerçek ve/fakat onun tersine kısacık. Bazen ölüm, bazen doğum, bazen kavuşma, bazen ayrılma... ve diğerleri... O üç dakika, beş dakika her ne kadarsa, iki kişi arasında yaşanıyor ve bitiyor.
Bazı danslar izliyorum 'gösteri' yapıyorlar tango değil. O vakit izlediğim 'şey' hoşuma gitmiyor.
Bense bir gösteriye değil, bir odanın anahtar deliğinden tutkulu bir sevişmeye, iki aşığın kavgasına ya da iki serseri ruhlunun itişip kakışmasına şahit oluyormuşum gibi hissetmek istiyorum.
İzlerken bu ruh haline kapılmak istiyorum. Birilerinin özeline girmiş gibi olmalıyım, izlemeye hakkım olmadığı düşün'dürtülme'li bana...

Böyle örnekleri bulunca da paylaşmadan yapamıyorum e buyrun o zaman :)

6 yorum:

Sanem dedi ki...

Buyurduk ve büyülendik :)

B5 dedi ki...

Guzel tanimlama, gosteri ve bu dansin ayri seyler oldugunu soylemen. Video da cok hos. Ben tum bildiklerimi unuttum tangoya dair, belki senin sayende hatirlayabilirim :)
Hamburg'da hangi sokakta tango ayakkabisi bulabilecegini biliyorum :)
Beni beklersen yeni demipointe alacagim belki beraber gidebiliriz. Yenilerini buradan almak istemiyorum :(
Sevgiler,

(haftaya flamenco var :P)

ayçobanı dedi ki...

Demet, b5 cok heveslendiriyorsunuz beni :)) ben de sizi izlemeye gelecegim :)) cebren ve hile ilen kendimi Hamburg'a davet ediyorum ;)

nilly dedi ki...

Ohoo ooohhh kumpas kurulmus bile.. Bende mi gelsem ne :) Bende cok begeniyorum. Zaten senin anlatimin super. O tatli sert hareketler, tutkulu hava, seksapel, topuklu ayakkabilarin ve yirtmacin cazibesi, bakislar..

hindiba dedi ki...

Demet,
Tangodan pek anlamam ama verdiğin linkteki dansı müziğin sesi kapalı olarak izledim (oğlum uyumak üzereydi de) ve buna rağmen, yani müziğin etkisi olmadan da bambaşka bir şeydi :) Müziksiz de bir etki yaratabilmek iyi bir dansın kriterlerinden midir, bilmem. Teşekkürler...

Demet dedi ki...

Sanem tesekkurler, büyüleyen videolara devam edecegim :)

b5 ben de 2 seneyi gecmistir tango yapmiyorum, varligin baslamak icin itici bir güc olabilir, cok da iyi olur :)

Ayca, her zaman hosgelirsin :)

Nilly valla ben o konuda biraz bildigim gibi takiliyorum, ciplak ayak ve hatta jean pantolon ve harley davidson'larla (zor olsa da) dans etmisligim var, dansin kendisi fena seksi giyinmeye ne hacet! :)))

Evren, begendigine sevindim umarim sesli olarak da izlemeye vaktin olur cünkü Astor Piazzola'nin müzigi ayrica büyülüyor...