21 Haziran 2008 Cumartesi

Puff yarim almancayla bu kadar olur, ilani biraz eksik anlamisim :))) Indi bit pazari degilmis tam olarak icinde indi mallarinin da satildigi bir garaj satisi imis. Yani komsu birkac aile birlesmisler ellerindeki aksesuar ya da giysileri evlerinin önünde satisa cikarmislar. Sekil olsun diye birkac cesit kek, pasta da koymuslar bir kenara. Kermesimsi bir sey olmus yani :))

Ben de ooh kendime söyle aynali, püsküllü güzeel bir etek ve güzel güzel yeni hizmalar alirim diye bir hevesle gittim, havayi aldim...

Ama yine de harika ötesi bir sal, siyah bir bere, iki eski ama cok güzel teneke kutu, kirmizi cook guzel bir kazak, levis bir jean ceket, ve esim de 2 kitap aldi sevabina 10 euro birakip ciktik. Bere ve sal 50'ser sent idi inanamiyorumm!

Sonracigima hizma ve etek hevesimi baska bir bahara biraktim ve gölün yolunu tuttuk. Aman da aman, gölde neler neler vardi! :)

Kugu ailesi mi dersiniz?


Adinin ne oldugunu henüz bilmedigimiz kirmizi gagali tavuk/ördek karisimi bu aileden mi dersiniz?


yakin plan bakiniz, söyle bir güzellik kendisi:



Ördek ailesi mi dersinizz?


Gerci biz de beslemistik ama yasli teyzenin elinden de seve seve yedi kugu anne. Ben elini kapip da acitacak diye korktum ama teyze hic orali olmadi. Ve ilginctir kugu da öyle nazik aldi ki teyzenin elinden ekmek parcalarini... Görülmeye degerdi:)

En son, arada sirada tepe fotografi yaptigim muhtesem papatya fotografini ceken esim bu sefer de bir pervane görüntüledi. Makineyi eline nadiren aliyor ama aldi mi tam aliyor :)
Üstüne tiklayip daha yakindan bakabilirsiniz:


BIdIklarI izleyerek bir kahve keyfi de yaptiktan sonra göl kenarinda,



evin yolunu tuttuk, yeterdi bu kadar sokak havasi :)


Gecen hafta denedigim ilk cilek receli maceram feci basarisiz bir sekilde sonuclanmisti ama yine de nam nam yemistik fazla sulu ve cilekleri erken cikardigim icin (akillinin birine uyup) cilekleri cok kötü olmustu. Neyse ki deneme amacli sadece 10 adet kadar bir cilekle yapmistim ve cabuk bitti :)

Su anda mutfakta ikinci deneme kaynamakta... Bakalim nasil olacak :))

7 yorum:

Ebruli dedi ki...

Ya bu kuğu ailesinin yavrularına bayılıyorum. Bu yavruları bir elime geçirirsem herhalde öpüp, mıncıklamaktan bir şey olur onlara.
Sen görüpte, nasıl dayanıyorsun?..

Demet dedi ki...

huyunu suyunu cok iyi bildigim olanlar kedi ve köpekler haricinde hayvanlari uzaktan sevmek asklarin en guzeli diyorum :)
anasi babasi gelir bir tos atar, aman diyim :)
Zaten o belgesellerdelo adamlar var ya onlara cok hayret ediyorum. Hasirt diye ellerine aliyorlar her bir hayvanati korkmadan, inanamiyorum...

Haydins dedi ki...

Bizde bu haftasonu aile arasinda Turkiye de ev satislarinin olmadigindan, 2.el satislara Turklerin ragbet etmediklerinde yakiniyorduk :)
Umarinm 2.cilek denemesi basarili olmustur..
Sevgiler.

Isil Simsek dedi ki...

o kirmizi gagalilardan Hyde Park'ta da var, biz de bilemedik nedir onlar.
2.recel denemesi basarili olmustur umarim.Ben de hayatimda bir kez denedim,pek iyi olmamisti,bir daha da denemek kismet olmadi.

Demet dedi ki...

Haydins ikinci denemede mutlu sona biraz daha yaklastim diyebilirim :)

Isil merhaba,kim önce ögrenirse haber versin :)
Sen bana yorum yazarken ben de cilek recelim hakkinda yaziyormusum meger. Bu sefer daha iyi sonuc cikardim.

ayçobanı dedi ki...

Demet o sirineler su tavugu. Lahn'da da bidibidi, cikcik yüzüyp annelerini takip ediyorlar. Latince ve Almanca ismini bilir kisi kocaya sorup eklerim tekrar bu posta ;)

Demet dedi ki...

Su tavugu demeeek, cok cok sagol Aycacigim :)Ayaklari dikkatimi cektiginde esime bunlarin tavuk/ördek karisimi oldugunu söylemistim. Diger isimlerini de bekliyorum, tekrar tesekkürler.