2 Haziran 2008 Pazartesi


Çeşitli basın-yayın organları ve bütün dünyada kürke karşı oluşan olumsuz tavır nedeniyle moda firmalarının başvurduğu etiket sahteciliğiyoluyla tüketiciler kürk hakkında yanlış bilgilendiriliyor. Çin'de uygulanan vahşeti bilen tüccarlar, ürünlerdeki Çin Malı etiketini çıkarıp yerine sahte etiket koyabiliyor veya kedi ya da köpek kürkünden üretilmiş kıyafet ve aksesuarları yanıltıcı ibarelerle pazarlayabiliyorlar.

Bu ürünlerin bazı kısımları kedi-köpek kürkü içerebildiği gibi tamamı bu hammadde ile yapılmış eşyalar da mevcut. Anahtarlık, terlik, saç tokası, tüylü oyuncak ve biblolar bu eşyaların en kolay ulaşılabilir örnekleri arasında. Kedi ve köpek kürkü içerdiği halde etiketinde sanki daha matah bir şeymiş gibi tavşan kürkü yazan paltolar ve giyim eşyaları da var.

Bu noktada sizleri bütün kürk çeşitlerine karşı dikkatli olmanız ve sahte etiketlere aldanmamanız yönünde uyarmak istiyoruz. Satın aldığınız üründe gerçek kürk olup olmadığını anlamak içinse birkaç basit test uygulayabilirsiniz. Yüzeye dokunduğunuzda gerçek bir hayvanın tüyüne dokunuyormuş hissi alıyorsanız ya da kopardığınız bir tüyü çakmakla yaktığınızda naylon gibi erimek yerine yanmış insan saçı gibi kokuyorsa gerçek kürk satın almışsınız demektir.


Bu yazi kürke hayir platformu'nun sitesinden alinmistir. Cesareti olan su baglanti ile gidecegi sayfada sol kenarda siralanmis resimlerin üstüne de tiklayip bakabilir.
Sokakta üzerinde kürk gördügünüz insanlara öcüye bakiyor gibi bakin, uzagindan gecin, asagilayin! Metroda yaniniza oturursa kalkip yerinizi degistirin. Protesto imkani varsa tabi ki edin...
Diger yandan kürk giymiyor olmak, icimizi ferahlatmasin... Nelerin icinde/disinda kedi, köpek tüyü olabilecegini ögrenin lütfen... Bilmeden suca ortak olmamak icin gözümüz acik olmak zorunda!!!

Moral bozucu konular biliyorum ama ara sira söz etmek gerek diye düsünüyorum. Her seferinde bir iki kisi elini cenesine koyup 'himmm...' dese yeter...

Hiç yorum yok: