25 Mayıs 2008 Pazar


Nuri Bilge Ceylan degerini biraz gec ('Iklimler' filmiyle) anladigim bir yönetmen. Son filmi 'Üc Maymun'la 61. Cannes Film Festivali'nde 'En iyi Yönetmen' ödülünü aldi.

Ödülünü alirken söyle demis: ''Bu ödülü benim yalnız ama güzel ülkeme, tutkuyla sevdiğim ülkeme ithaf ediyorum..."

Sevincini ve coskusunu paylasiyorum. Ve filmi en kisa zamanda izleyebilmeyi diliyorum.

7 yorum:

ayçobanı dedi ki...

Ne güzel bir haber bu :)) ve ne kadar anlamli bir cümleyle duygularini ifade etmis!! Bravo!! Ben gittigimde vizyonda olur mu acaba Türkiye'de?? Kurcalayayim bir konuyu

Demet dedi ki...

Ayca'cigim vizyona yetisemesek de dvd'sini satin aliriz. Gerci Almanya'da da oynatirlar gibi düsünüyorum ama dur bakalim. Ögrenirsek haberlesiriz. :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Anlamadığım şey Nuri Bilge Ceylan, Fatih Akın gibi başarılı yönetmenler niye Türkiye'de değil de Almanya'da film çeviriyorlar? Bu konu hakkında pek bilgim yok da onun için soruyorum...

Demet dedi ki...

Nuri Bilge Ceylan Türkiyede yasiyor ve filmlerini de Türkiyede cekiyor Recep. Son filmi Üc Maymun da Istanbul'da cekildi.
Fatih Akin da son filmi Yasamin Kiyisinda'nin bazi bölümlerini Karadeniz'de cekmisti.

Ama yer ve zaman'in disinda düsünmek gerek biraz. Söylenecek sözün özel bir yeri zamani olmadiktan sonra hic önemi yoktur fikrimce. Önemli olan nasil söylendigidir.
Yaniloor muyum? :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Peki Cannes Film Festivali'ne katılacak filmleri kim belirliyor?

Demet dedi ki...

bilmem ki :) su adreste belki bir seyler vardir, yoksa da contact them ;)
http://www.festival-cannes.fr/en/homepage.html

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Tamam teşekkürler...