28 Mayıs 2008 Çarşamba

Ögleden aksama Orientierungskurs (alman tarihi, osu busu) aksamdan geceye almanca, sabahtan öglene yine almanca. (Aralarda bloglarimi dolasiyorum caniiimmm:)

Icim dIsIm almanca oldu bu günlerde. Kursta Ikinci Dünya Savasi, naziler, bölünmüs/birlesmis almanya, berlin duvari, anayasa, basbakan, parlamento vs. derken sayfalar sayfalari kovaliyor. 55 sayfalik olan ve ilk satirindan son satirina alman tarihi ve genel almanya bilgileri iceren kitabi (büyük boy bir kitap oldugunu eklemem gerek) 10 günde yalayip yutmus olmamiz gerekiyor.

Bu kadar tarihi bilgiyi hayatimin hicbir asamasinda gönüllü olarak almadim, lisedeki derslerde bile dinlememe hakkimi kullanabiliyordum. Icim sisiyor...

Aslinda cok önemli seyler ögreniyorum ama diger yandan büyük sinava sayili günler kala, beynim ayran ficisi gibi calkalaniyor.

Bu sebeple bu günler bir alem günler benim icin.

Ek olarak belirtmem gerek ki süt ve türevlerini hayattan cikarmak da pek güzel birseymis, ne siskinligim kaldi, ne de agirligim (hissi olarak yani).

Insanin derdinin ne oldugunu bilmesi gibisi yokmus :)

6 yorum:

nilly dedi ki...

10 gun disini sIkican artik. Sonra unutup gidicen :)

yaban dedi ki...

bu kitaptan bloğuna kırıntılar halinde alman kültürü ve tarihi dökülebilir mi biraz acaba? siparişle yazı ister gibi oldum, başka kültürlere çok meraklıyım. Hazır sen de öğreniyorken belki buraya iki satır çiziktirsen senin için de ders tekrarı gibi olmaz mı? :P
**
ama bıkmış da olabilirsin tabii o zaman başka şeylerden konuşalım. :)

Demet dedi ki...

Nilly eveet, sinavlari sev-mi-yo-rumm! :)

Yabanim neden olmasin? Azicik ucundan yavas yavas yazarim :)

hindiba dedi ki...

Demet,
Laktoz intoleransım var sanıyordum ben. Uzunca bir süre bu yüzden hiç süt içmedim. Sonra hamilelikte kendimi mecbur hissedip tekrar başladım ve hiç bir sorun yaşamadığımı farkettim.Sebebini açıklayamıyorum ama böyle :)) Bir sürü güzel şey yazmışsın. Eve dönünce detayla okuyacağım ama şimdi hızla bakmadan da duramadım :))

Demet dedi ki...

Saniyordum derken, testlerde mi cikmisti Evren?

Bir de daha önceki yazilardan birinde yazdim, saniyorum iceriginde laktoz oldugunu bilmeden kullandigim ve bu yüzden uyarilmadigim dogum kontrol hapi yüzünden costu benim durumlar. Her neyse ama, simdi icmiyorum ve cok iyi hissediyorum. Aradaki farki o kadar net anliyorum ki. Bana dokunuyormus gercekten :)

belki senin hamile iken süte tekrar baslaman ve sorun yasamaman doganin bedeninde bebegin icin sana iltimas gectigi bir seydir, kimbilir :)

hindiba dedi ki...

Tekrar merhaba :) Test falan yaptırmamıştım aslında. Ama süt içince senin bahsettiğin gibi bariz bir farkla rahatsız oluyordum. Kendi kendine teşhis koyan kötü hasta tiplemesi ;-)