16 Mayıs 2008 Cuma

Dün geldim, hava ne gec karariyormus burada! :) Ucakta geliyor oldugum andan beri (ki o anlarda bana kücük bir sise yakut eslik ediyordu- thy'nin kendini bilmez hosteslerine katlanabilmenin bir yolu da oydu belki...) aklim neler yazacagimla mesgul. Ne siraya sokabiliyorum, ne de sayabiliyorum. Ama bir türlü oturup baslayamiyorum. Sart mi memleketten aile ve nikah anilari anlatmak? Hayir...
Ama deli gibi yazmak istiyorum... Deli gibi anlatmak... Ilgili, ilgisiz herseyi... Kendimi kaybedecegimden, saatlerce yazacagimdan korkuyorum. Ilginc bir ruh hali. Geldigim/izden beri... Alismaya calisiyorum :)
Taksilerde sikca kulagima calinan bir müzige denk geldim de islandi yanaklarim aksamüstü...

Kurs saatlerimi doldurmusum. Esimin Istanbul'a benden birkac gün sonraki gelisinde verdigi haber. Yoklugumda yapilan yazismalar ve konusmalar sonucu netlik kazanmis ki 600 saati bitirmisim. Yanlis bilmiyorsam sonrasinda verilen belgeye Zertifikat Deutsch denen bir sinav var, bu kisi almancayi ögrendi biraz anlamina gelen, ona girecegim 6 Haziran'da. Öncesinde de Orientierungskurs dedikleri 2 haftalik bir kurs daha alacagim. Iste nufus kac, yüzölcümü ne, ülkenin yönetim bicimi, eyaletleri, dini, vs... Yani Istanbul'dan Hamburg sehrine dönüsüm yeni bir döneme de gebe sanirim. Bakalim ne olacak, buralarda bir is ihtimali dogacak mi benim icin? Ya da farkli ihtimaller belki... Kim bilebilirrr? :)

Hic bunlari da düsünecek halet-i ruhiye'de degilim aslinda simdi.

Pufff, sabah bazi testlerim var, 12 saat öncesinden yemek, icmek yasak, sabah kalkinca dis bile fircalanmayacak. Agzim kurudu yahu... Uykum da gelmedi bir türlü.

Ayagim fena sayilmaz, degnekleri birakmistim biliyorsunuz. Aslinda sargiyi kullanmaya devam etmem gerek ama sIkILIp onu da atiyorum cogu zaman, ve ara sira -aliskanliktan gelen-bazi hareketlerimi kontrol edemeyip kendi canimi yakiyorum. 'Gececek, essek gibi gececek' diyorum, ona inat. Morluklar azalmis olmakla birlikte hala yer yer duruyorlar
Fildir fildir yürüyememek, kosamamak sinirimi bozuyor azicik. Hep otur... hep otur... Kilo almamak icin yaptigim soytariliklari bir görsenizzz :)))

Aman iste, gecer, gececek, doktor üstüne gitmeyin dedi...
Her yer yemyesil burada. Ne cok agac, ne cok cimen... Istanbul'da olmayan da bu iste...
Yarin olsun bakalim bir an önce :)

demet the panik atak

10 yorum:

Zamandan Sızan dedi ki...

sessiz okuyucularda özlemiş..

Adsız dedi ki...

Evine hoşgeldin...Özlemişiz seni...

Tijen dedi ki...

Çoğumuz yanlış nefes alıyoruz zaten Demet ve ancak nefes alamadığımız zaman farkediyoruz önemini. Oysa ne kadar kolay.

Demet dedi ki...

Kiymet ve Evrensel Yasam sagolun. Yazacak öyle cok sey birikti ki, bundan sonra yoracagim biraz sizi ;)

nilly dedi ki...

Hosgeldin. Bende cok sey yaptigimda ve anlatmak istedigimde bir turlu duzene koyamiyorum. Sonra cok uzun uzun yazacakmisim gibi geiyor ve sonra ben yazmaya karar verene kadar aradan cok vakit gectiginden bir anlami kalmadi artik diyerek es geciyorum.

Ama sen beni bu soylediklerime aldirma. Bir kulagindan girsin otekinden ciksin :)

Demet dedi ki...

Haklisin Tijen, bazi yetilerimizin otomatik oldugunu zannetsek de ihmal etmis olmanin da ihtimal dahilinde oldugunu anlayabiliyoruz bazen. Nefes almak mesela... Hep hatirlamali.

Demet dedi ki...

Ah Nilly'm, inanir misin ayni seyi ben de düsündüm. Bu kadar sey var yazacak derken, bir bakiyorsun hicbir sey cikmiyormus diyorum kendi kendime :) Dur bakalim ne olacak...

funda dedi ki...

hoşgeldiniz...gözlerimiz yollarda kalımıştı... iyi ki geldiniz...

ayçobanı dedi ki...

Demet hosgeldinnn :)) Nöbeti sana devredip bu ay sonunda da ben kacacagim bir iki hafta :)) Sen biraktiginda bahar kizi olan Almanya simdi yeserdi, serpildi güzel bir erken yaz olarak önümüze serildi. Bu anlamda keyfim cok yerinde, sorma gitsin!! Bir dolu festival var önümüzde. Güzel bir yaz olacak inan bana :))

Güzel zamanlar, anilarla dönmüs oldugunu düsünüyorum.

Bilegin konusunda cok sabirsiz olma. Sakin :)) Bak benimkinin üstünden bir yil gecti hala mizmiz!!

Demet dedi ki...

Funda, hosbuldum, özlenmek ve beklenmek ne güzel. :)

Ayca, sagol! :)Harika bir hava var buralarda haklisin. Ama nedense bir iki gündür gönül gözümü kapali tutuyorum, cünkü görmek egleyemiyor beni. Aklim Istanbul'da cok fena... Ama gecer... Umarim bu yaz cok güzel gecer :)
Bilegim konusunda yaramazliklarim sürüyor. Ne yapacagim bilmiyorum, sanirim degnekleri birakmakla iyi bir sey yapmadim...