21 Mayıs 2008 Çarşamba

Dün üc günlük test maratonum sona erdi. Cuma günü baslamistik ve ilk adim laktoz testi idi. Daha önce söylemistim sanirim degerler ucmus cikti!
ikinci adimin karbonhidrat oldugunu söylemistim ama tamamen uydurmusum :) Glukoz imis meger. Degerler gayet normaldi.
Dünkü son asamada ise fruktoz testi vardi, onun da degerleri normal cikti.

Yani sekerler benim problemim laktoz intoleransi denen seymis. (Safra kesemde minik birkac tas da cikti ama onlarla yasayabilecegim kardes kardes) Beni kandirdiklari gibi Panik Atak filan degil. (Adim Panik Atak Demet'e cikmisti nicedir) Bana zamaninda antidepresanlari dayayan ve cinlik edip kisa sürede birakmis olmasaydim akilliyken deli etmeye calisan yurdum hekimlerine de buradan ucuna tüy takilmis selam yolluyorum! :)))

Ayricaaa dogum kontrol ilaclarinin iceriginde 'laktoz' oldugunu bilip de bana söylemeyen, ''sende laktoz intoleransi var mi a kizim? varsa bak baska bir yol önereyim sana ya da söyle böyle yapasin' demeyen ve son zamanlarda katmerli krizler yasamama sebep olan solaryumlu alman jinekologuma da buradan ucuna esek arisi takilmis öpücüklerimi yolluyorum! :)))

Haa bir de özür borcluyum. Beni dinler dinlemez 'laktoz testi yapalim, türkiyeden gelen kisilerin hemen hemen hepsinde bu problem cikiyor' deyip de benim sinirlerimi ziplatmisti. Yahu ben oradayken de yasiyordum bunlari ne ilgisi var türkle almanla deyip beni basindan sivistirdigini düsünmüstüm. Halbu ki ilk tahmini dogru cikti adamcagizin.

Iki hafta sonrasina bir jinekolog bir de beslenme uzmani randevumuz var. Beslenme danismanligi almam gerekiyormus, evet cidden gerekiyor. Cünkü ben 2008 yilinin basindan beri hayvan yemiyorum.
Ama süt ürünlerine oldum bittim bayilirdim, her gün bardak bardak süt icer, deli gibi peynir yerdim. Simdi bunlarin da olmadigi ya da cok azaldigi (henüz bilmiyorum ne olacagini) bir beslenme biciminde benim neyi nasil yemem gerektigi ile ilgili uzman birilerinin önerilerine ihtiyacim var.
Ayrica sizin de bilginiz ve önerileriniz varsa ve paylasirsaniz sevinirim.

***

Büyük almanca sinavima 2 hafta kaldi, kitap kapagi acmadim nicedir. Yarin da iki hafta sürecek Orientierungskurs'um basliyor. Bir kendine güvendir gidiyor bakalim sonum hayir olsun. Eskidendi halbuki kitap kapagi acmadan 80-90 aldigim sinavlar.
Meshur yapboz'umuzu bitirdik ve dün gece yapistirdik nihayet. Cercevelenmek üzere kenara kaldirildi ve masa benim almanca calisabilmem icin bana tahsis oldu. Bu da bahanelerimden biriydi, 'ama ama, kocacigim masa dolu, nerede calisacagim ben?!' :)

***

Bu bilek burkulmasi benim atletik günlerimin sonu oldu, ne yapacagim bilmem. Havalarin kötü gittigi zamanlarda disari kosmalarina ara vermis, evde kendi kendime egzersizler yapmaya devam etmistim. Tam havalar güzellesiyordu ki, kendimizi parka attigimiz güzel bir günün sonunda burkulma gerceklesti. Ve hala iyilesmiyor!! (Bunu bagirarak yüksek sesle söyledigimi hayal edin)
Kosamiyorum a dostlar! Sahillerde alay konusu olacagim 'aaa kadina bak ayol bu göbege bir de bikini giymis, cesaretine bravo!' diyecekler! :(

***

Böyleyken böyle durumlar. Ben kendime panik atak demeye devam etmek istiyorum. Acaba?! Etsem mi :)))

8 yorum:

nilly dedi ki...

Merak etti neden en cok Turk'erde oluyormus peki?

Demet dedi ki...

Yok Nilly'cim en cok türklerde oluyor demedi de, türkiyeden gelenlerin cogunda bununla karsilasiyoruz dedi. Sebebini sana anlatamayacagim cünkü konu benim icin de cok yeni, ama az da olsa bilgi verebilecek bir yazi su sayfada var. Bak istersen:

http://www.food-info.net/tr/intol/lact.htm

ayçobanı dedi ki...

Testelerin bir sonuca ulamasina, sana da bir oh dedirtmesine sevindim. Benim buradaki jinekologum bir dolu soru sormustu haplari yazmadan önce. Hatta ben de icimden haydaaa demistim ;) En son kontrolümde bana bir cilt doktoruna görünseniz iyi olur dedi hatta ben yine haydaa dedim. Ciller miller meselesi!! Adam bizzat hastalik hastasi mi, iyi bir doktor mu cözemedim :)) Yok yok, iyi bir doktor!!
*
Almanca sinavinin cok iyi gececeginden eminim. Sürekli sehr gut alan birinden baska bir sey beklenemez ki :))
*
O bilek benim hayatimi da mahvetti!!
*

zeynep dedi ki...

HOPPALAAA!!!
Dumur oldum valla, nerden nereye?
Hastalığının ne olduğunu tam da anlamadım ama ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ŞEKERİM.

Haydins dedi ki...

Sonuclarin ciddi birsey cikmamasina sevindim..
Kosamiyorsan mekik cek..Gobek icin mekik iyidir zaten :)

Tijen dedi ki...

Laktoz intoleransı Çinlilerde (belki tüm Asyalılarda, tam emin değilim) de çok var. Genetik sanki? Geçmiş olsun Demet. Neyin ne olduğunu bilmek iyi bir şey, gerisi daha kolay.

yaban dedi ki...

teşhisin konulmuş olmasına sevindim, geçmiş olsun, yeni bir hayat başlıyor demek senin için yeni beslenmene alışana kadar kilo bile verirsin belki de... doğum kontrol haplarıyla e vitaminini birlikte kullanmak da çok kötü bu arada bir ek bilgi. :)

Demet dedi ki...

Aycacigim, senin jinekolog ince eleyip sIk dokuyanlardanmis ne mutlu, bence de iyi bir doktor:)Almanca sinavina gelince, burkulma ile bir hafta, üstüne tr'de gecen iki hafta, üstüne de burada kurssuz gecen bir hafta derken tam bir aydir elimi etegimi cekmis durumdayim ve beni ürküten de bu...

Zeyno'm, sagol arkadasimm, ilk firsatta bu laktoz intoleransi denen rahatsizlik hakkinda kisa da olsa bilgi verecegim.

haydins, caresiz mekik ve ayagima zarari dokunmayacak diger egzersizlere bas vuracagim. Bugün ayni seyi düsündüm ben de :)

Tijen, tesekkür ederim. Bir yerde okuduguma göre genelde kuzey avrupa ülkelerinde yasayanlar bu problemle karsilasmiyormus.Dedigin gibi teshisin konmasi önemliydi, bundan sonrasi kolay. :)

Yabancigim sagol yahu, bak E vitamini konusunu da ilk senden duydum. Bunun disinda umarim birikenleri atabilirim bir an önce :))