22 Nisan 2008 Salı

Üstteki fotograf FIrIL, alttaki fotograf MicO'ya ait. Tek ortak yanlari var, o da dogduklarinda her ikisinin de birer cirkin kedi yavrusu olmasi. Ince uzun suratlar, esek kulaklar filan... Öyle iki cirkin yavrudan böyle iki dünya güzeli nasil oldu bilmem :)



Mico (alttaki) benim ilk göz agrim, onu aldigim yerden bizim eve bir kIs günü, montumun icine koltuk altima sokup getirdigim gün dün gibi. 6 yasinda. Haliyle, tavriyla her bir yaniyla tam bir kedi. Kibir abidesi... Adimlarini yavas atar, ince uzun bacaklidir, bastigi yerde cok az yer kaplar, narin ve güzel bakislidir. Erkek oldugunu bilmeyen ilk bakista kiz zanneder. Ismini Mico kadar cabuk ögrenen bir kedi daha tanimadim hayatimda.
En sevdigi oyun, top atmaca/tutmaca. Yakala oglum deyip topu (ya da top sekline sokulmus herhangi bir kagit parcasi vs) atariz, kosa kosa arkasindan gider, yakalar ve agziyla bize geri getirir.

FIrIL (üstteki) boncuk ise cok sonralari girdi hayatimiza hem de zorla, apartmanin arka bahcesinde yine karli bir kIs günü ''ölüceeeemmm, kurtarin beniiiiiii!' diye diye taa 7. kattaki bize sesini duyurdu. Tam bir afacan, siskooo, ya uyur ya da yemek yer, baska sey yaptigi yok :) Adim atarken bir bengal kaplani yürüyor sanirsiniz öyle de efelidir benim mIncIrIgIm :)

Buralarda sokakta hayvan yok. Köpekler sokakta gezebilir hayvanlar olduklari icin onlardan bol miktarda görebiliyorum (Istanbul'da olmadigi kadar hatta). Ama kirk yilda bir evinin kapisina cikmis/kacmis ya da pencerenin önüne oturmus disariya bakiyor degilse kedi görmek imkansiz. Görebildigim nadir zamanlarda da dokunup oksayamiyorum zaten.
Cok büyük bir eksiklik benim icin...
Yazasim geldi birden, cok özledim mini$lerimi ben :(

7 yorum:

ayçobanı dedi ki...

Ama sokaklarda kedi ve köpeklerin olmayisi onlarin da sagliklari ve mutluluklari icin önemli!! Kisin dondurucu günlerini düsünürsen, iyi ki yoklar diye düsünmek insanin icini ferahlatiyor!! Ama parklarda ördekler, kugular, orman kenarlarinda geyikler, tarlalarda tavsanlar, su yüzeylerinde farkli türlerde kuslar var burada da :))

Ben cok fazlaca da kedi görüyorum, hatta bazilarini taniyorum artik. Kediler gezip dolasip evlerine geri dönüyorlar ama Hamburg'un trafiginde ve yogunlugunda sahiplerinin buna alistirmadiklarindan eminim. Esimin babasinin kedisi, ziplayip kapi koluna asilarak kapiyi aciyor kendine. Geziyor tozuyor, sonra miril miril kapida geldim diye miyavliyor :))) Ben seviyorum kedileri!!!

Ne dersin, bir hayvan barinagina ugrayip bir kedi evlat edinir gibi mi ruh halin :))

Demet dedi ki...

Ayca'cim haklisin tabi ki, ama iste o kadar özledim ki ne dedigimi bilmiyorum :)

Onlarin iyi sartlarda yasamlarini sürdürmeleri benim kedi sevmek istememden cok daha önemli. En azindan oturdugumuz semt icin söyleyebilirim ki, buralarda söyledigin gibi kapilara cikmak cok tehlikeli olabilir.
Malesef cok yerlesik degilim hala,sIk bir sekilde (son zamanlar ara girmis olsa da)Türkiyeye gidiyoruz ve su durumda bir kedicigin ömrü yollarda, kedi kutularinda, ucak bagajlarinda gecsin istemiyorum. Biraz daha sabredecegim :)

yaban dedi ki...

ben de kedi hasreti cekiyorum ve bir yerlerden kafasini uzatmis bir kedi gorunce tuhaf sesler cikartmaya basliyorum, iiiyyy canimmm miniiiiiyykkk,,, gibi ve cevremdekilerin hemen dikkatini cekebiliyorum bu sayede,, ama tabii kedi sevme luksu yok, ah benim kediler konusunda icimde kapanmayan bir yara var, neyse buraya acilamam zaten yeri degil, ama sey diyecektim, burada bir houseboat varmis yani su kanallardaki ev botlardan, ya da bot evlerden neyse iste onlardan bir tanesi kedi eviymis, icinde bir suru kedi yasiyormus, gidip sevebiliyormussun, yerini ogrenip ziyaret etmeyi dusunuyorum bir gun..

Demet dedi ki...

Aaa cok merak ettim bahsettigin kedi evi'ni Yaban, lütfen fotograf cek gidince :)

nilly dedi ki...

Ikiside cok guzeller. Bizimde alt komusunun bembeyaz bir kedisi var. Bazen onu sevuyorum. Zaten bayiliyor kendini sevdirtmeye :)

B5 dedi ki...

Mico??

Bugun usutup evde hasta kalmamim faydalari :)

Aylardir adam gibi internet yazisi bakmiyordum.

Blog yazilarini okuyacak vaktim oldu ve benim gibi senin de ilk kedinin adinin Mico oldugunu ogrendim. Benimkinin tek farki ayni renk tuylerinin uzun olmasi, Norvec kedisi iste... Ve benle degil, kardesimde.

Kedi ben de oyle ozledim ki sokakta gorsem (Hamburg'da cok nadir var, gece cikar eve doner cinsten) ben saldiracagim sevmeye :)

Italya'daki evde iki uc yabanimsi kedigil var ama onlar sayilmaz :(

Demet dedi ki...

Ne tesadüf ben de senin güzel yazilarini okumaktayim dünden beri :)

Norvec kedilerine bayiliyorum ben cok kocaman oluyorlar ve uzun tüylü degil mi :)
Gerci sokakta yasayan hayvanlar demek zaman zaman üzücü görüntüler görmek anlamina da geliyor. Bu nedenle sokakta kedi görmüyorum ama ölü ya da zavalli ya da ac kedi de görmüyorum diye kendimi avutuyorum...