7 Nisan 2008 Pazartesi

Kilo vermek isteyenlere I



resim: www.du-darfst.de


Ne doktorum, ne diyetisyenim, ne de saglikli beslenme uzmaniyim. Ama bir zamanlar akliniza gelebilecek tüm sacma sapan diyet listelerini denemis, her birinde en az bir onceki kadar basarisiz olmus, akupunktur da yaptirmis ve bu yolla kayda deger kilo vermis fakat beslenme bicimini degistirmedigi icin verdigi kilolari fazlasiyla geri almis, en sonunda akli basina gelmis ve kendi imkanlariyla 12 kilosu ilk bir yilda olmak uzere ve toplamda iki yil gibi bir sürede 25 kilo vermis biriyim ben...
Deneyimlerimi paylasmam gerektigini düsünüyorum artik. Dediklerime harfiyen uyarsaniz geri almamak üzere kilo vermeyi garanti ediyorum :)


Ilk asama:

Düsünce olarak kilo vermeye hazir hissedin, simdiye kadar istediginizi yediniz, yeteri kadar oburluk yaptiniz, yeteri kadar saymadan hesaplamadan atistirdiniz. Bugünden itibaren, artik yeni bir dönem basliyor sizin icin diye düsünmelisiniz.

* Kac kilo oldugunuzu, kac kilo vermeniz gerektigini (ister 5, ister 35 olsun) UNUTACAKSINIZ! Su an hedef belirlemek icin erken cünkü.. ;-)

*Acele etmeyeceksiniz... Zaten az cignediginiz, hizli yediginiz, bir sonraki lokmayi bir an önce yutmak icin sabirsiz davrandiginizdan dolayi kilo aliyorsunuz.
istediginiz kiloya inmeniz icin belki 1 belki 2 sene gececek fakat sonrasinda asla kilo almayacaksiniz.

* 'Rejim'de olma', 'diyete girme' diye bir sey yok, bunu da unutacaksiniz. Kendiniz unutacaksiniz ve cevrenizdeki herkese de unutturacaksiniz. 'X her pazartesi rejime baslar'i unutsunlar artik :) sizin böyle bir sürece girdiginizi kimse bilmeyecek/bilmemeli... Zaten söylemedikce anlamayacaklar ;)
Cünkü bu beslenme bicimiyle sizi elinizde ot gibi form biskuvileri ve kibrit kutusu boyutunda peynirle görmeyecekler.

*Cevremizdekiler bizi ne kadar düsünüyor olursa olsunlar, bilincli ya da bilincsiz olarak kilo veremememize sebep olabiliyorlar, unutmayin! :)
Siz kilo vermek, fazla kilolarinizdan kurtulmak istiyorsunuz, ve bütün derdiniz kendinizle...
Hepsi bu...

* Gazetelerde dergilerde verilen diyet listeleri ise yariyor olabilir ama bu sürecte, hepsini unutacaksiniz, ilgi alaninizdan cikaracaksiniz.
Beslenme biciminizi ve yemek yeme eylemine bakisinizi degistirmediginiz sürece verdiginiz kilolari fazlasiyla geri almaya ve hep 'tombul' kalmaya mahkumsunuz.

*Benim sizinle paylasacaklarim hosunuza gidecek, cünkü ortada herhangi bir diyet listesi olmayacak, yasak da olmayacak, tüm istediklerinizi (hesapli kitapli) yiyerek, yavas ama emin adimlarla kilo vereceksiniz.

puff bu giris yazisini yazmayi ne zamandir planliyordum. Aslinda yapmak istedigim, yazinin tamamini kendi kendime tamamlayip, sonra bütün halinde bloga koymakti fakat tembellik ettim ve bir türlü baslayamadim.

Bir ucundan giriseyim de en azindan, devamini getirmek icin motivasyonum olsun dedim :)

devami gelecek...

11 yorum:

ayçobanı dedi ki...

Okumadigim birikmis yazilari hüpletmek üzere gelmisdim ki yeni bir dizinin baslangicini okudum. Özenle okuyacagim yazacaklarini... Onca kiloyu vermis birinden duyacaklarim önemli!! Deneyim konusacak!! Simdi birikmisleri okuyabilirim :)))

Adsız dedi ki...

Vaaaavvvv! Çok iddialı bir giriş olmuş bu...Hadi bakalım merakla bekliyoruz :)Bana da yardımı dokunur umarım.1,5 senede doğum kilolarımdan 10 kg yu yiye içe, yayıla yayıla verdim :)

Demet dedi ki...

Ayca'cim sagol :)Gercekten de kendi kendime ve cok uzun bir sürecin sonunda gelinmis bir nokta bu(arada yapilmis bir sürü yanlislar var)
Biliyorum ki kimsenin tecrubesi kimseye tecrube olmuyor, herkes bildigi gibi yapmak istiyor, ama en azindan paylasmak istedim. Bunu kendime görev bildim. Zor dedigimiz ve gözümüzde büyüttügümüz sey aslinda o kadar basit ki...

Demet dedi ki...

E senin ki de hic fena degilmis Hande, yayila yayila verdim dedigine gore, kendini bunaltmadan yavas yavas, sevdigin seylerden mahrum olmayarak verdin demektir, benim herkese tavsiye etmeye calistigim sey de tam olarak bu :) belki bir kac ek detay da benden cikar, ise de yararsa cok sevinirim.:)

hindiba dedi ki...

Uzun zamana yayarak germeden kilo vermek bende de işe yarar hep. Bikini diyetlerine son!

nilly dedi ki...

Bende yemek aliskanligiyla dogru orantili buluyorum bu isi. Ve hareket tabi. Bende bir ara cok guzel verdim. O zaman 'irade' ile arkadaslik ediyordum. Yemek aliskanligini degsitirmemistim ama spor yapiyordum. Sporu birakinca bitti gitti hersey. 'Irade' kustu bana. Bende onunla barisma yetemegimi kaybettim :(

Buraya geldim gelelide verecegime aliyorum. Bir de sigarayi biraktim. Bir an once yazinin devamini yaz arkadasim. Gerci bildigim seyler olacak ama bazen birilerinin tekrar tekrar soylemesi gerekiyor :)

Demet dedi ki...

Evren, evet bikini diyetlerine kesinlikle son :) zaten bu diyetler tatile gidene kadar isliyor, 1.günden itibaren gelsin kizartmalar, gitsin tatlilar, aksamüstü atistirmalari 3 günde eski hale dönülüyor.

Nilly'cim gercekten irade ve istemekle alakali. Ama ben kilo verebildim, sigarayi da birakabildim ya, artik hic bir seyin imkansiz olmadigini dusunuyorum. Sigarayi birakabildigin icin bu senin icin de gecerli ;)

yaban dedi ki...

25 kiloyu tebrik etmek isterim, bravo.. ben de yavaş ama emin adımlarla kilo vermek istiyorum. Ama aslında tam olarak istediğim de kilo vermek değil sağlıklı beslenmek. Bu konuda bir sürü kitap okuyorum, işe yarıyor ama yine de sağlıksız yiyeceklerin albenisine kapılıp gitmemek çok zor...

zeynep dedi ki...

Demetciğim bu yazı dizisi bestseller olur :) Hadi bekliyoruz devamı... Yalnız unutmayalım ki kilo vermek alınan kilolarla da doğrudan orantılı. Şimdi kilolu insanlar haddinden fazla yedikleri için normal yemeğe döndüklerinde haliyle kilo veriyorlar. Ama mesela benim gibi fazla yemeyenler için yapacak pek fazla şey yok yani spor yapmaktan başka :)

Demet dedi ki...

yaban tesekkür ederim, basta fikri bile imkansiz geliyordu ama dedim ki:'insanin istedikten sonra basaramayacagi hic bir sey yok' sözü bosuna söylenmis olamaz :)
bence önemli olan, dengeyi saglayabilmek, arad sirada mutlu olmak icin kacamaklar yapmak ama bunlarin sayisini da sinirli tutmak :)

Demet dedi ki...

zeynepcim, dedigin kismen dogru. Ama ben az ya da cok verilecek kilosu olan herkesin bir yerde eksik ya da yanlis bir seyler yaptigini dusunuyorum. Egzersiz yapmanin faydalari saymakla bitmez zaten bunlari sirf zayiflamak icin yapmamak lazim.
Beslenme bicimi ise aslinda cok derin bir konu. En basitinden cola icmek bile cok cok zararli birsey. ama cogu insan hayatindan cikaramiyor.