20 Nisan 2008 Pazar

GeCeN hAfTa bErLiN'dE V

Berliner Ensemble'in kapisina geldik. Güzel yapiya yine hayran hayran baktim.

Gecen sefer gittigimizde fotograf makinemiz yoktu bu yüzden hic fotograf cekememistim, bu sefer bolca cektim/cekildim, hatta bahcedeki Bertolt Brecht heykelinin kucaginda bile :)

3 Kurusluk Opera'nin ilani...Fuaye... Gise'nin sol tarafinda yansima yapmis, cok net görülmüyor ama Godot'yu Beklerken oyununun afisi var...

Bu da bahcedeki bir granit sütun... Cesitli yerlerinde Brecht'e ait sözler yer almis. Mesela bu fotografladigimda diyor ki:

Elestirel tutum (haltung kelimesinin böyle bir anlamda kullanilmis olabilecegini düsünüyoruz) olmaksizin gercek sanat zevki mümkün degildir...

Berliner Ensemble ile vedalastiktan sonra, kanal kenarindaki cafelerden birine oturduk, önümüze menü gelince farkettik ki Brechts isimli bir cafeye oturmusuz :))

Biralarimizi yuvarladik, yanimizdan gecen Spree'yi izledik...


Bu gezi icin son duragimiz da alisveris merkezleri ve magazalariyla meshur Ku'damm idi. Ku'damm, Kurfürstendamm'in kisaltmasi.

Europa Center alisveris merkezinin icinde ilginc bir su saati vardi. Sag tarafta görebileceginiz kucuk toplar dakikalari, soldaki daha büyük olanlar da saatleri gösteriyordu. Saatin 20:00 olmasini basinda bekledim. 10-15 dk kadar zaman gecirdim basinda ama cok ilginc ve güzeldi...
Hayran olunacak bir seydi bana göre.
Bu da Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche. Tepesi yikilmis, aralardan taslari kopuyor, gün gectikce eskiyip dökülüyor ama bütün ihtisamiyla hala ayakta.



Böyle iste. Bir Berlin gezimiz daha bu durakla birlikte sona erdi. Gece, esimin bir arkadasiyla bulustuk ve baska bir arkadasinin bar/klüp'üne gittik. Böyle yorgun, yorgun ayak sizlatan bir cumartesi günüydü yani, pazar günü de yine dostlarla uzun vakitler gecirdik. Cok güzeldi ama bir hafta gecti biz ancak dinlendigimizi hissediyoruz :)




6 yorum:

yaban dedi ki...

tabi tabi gezmek yorar, ama olsun uslanmak yok, yine gidilir yine gezilir, gezilecek yerler bitmez..
eline sağlık güzel bir dizi yazı yapmışsın..

Demet dedi ki...

Sagol, senin eline su bile dökemem ama en azindan belgelemis oldum, yasadiklarimi ve gördüklerimi. Belki yapa yapa daha iyisi de olur zamanla. :)

Adsız dedi ki...

Aman da aman, benim arkadaşım yazı dizisi de yaprmış :) Yahu 1 gün girmedim neler yazmışsın. Hangisine yorum yazsam diye düşündüm topluca olanına karar verdim. Ama ben en çok senin resmini gördüğüme sevindim, dolayısıyla en çok onları beğendim :) Öpüyorum çok..............

Demet dedi ki...

hihih yazi dizisi :p
sagol handecigim! :)

nilly dedi ki...

Benim en cok saat ilgimi cekti. Ne kadar degisik. Bende dun downtonun en gorunen yerinde dev bir kum saati nasil olur diye dusunuyordum.

Demet dedi ki...

Saat süperdi gercekten. Ben de dakikalarca basinda durup izledim. :)