20 Nisan 2008 Pazar

GeCeN hAfTa bErLiN'dE III

Yine Treptower Park'in yaninda suyun icinde cok hosuma giden bir heykel vardi. Molecule Man ismindeki bu heykel, hemen yaninda yükselen koca Allianz SE firmasi tarafindan finanse edilerek amerikali bir heykeltrasa dizayn ettirilmis. Tamami alüminyumdan ve asagi yukari 45 ton cekiyor...
Sagda solda börtüler böcek, kan kirmizi ve mor cicekler... Seyrine doyum olmadi.


Potsdamer Platz yakinlarinda Anhalter Bahnhof'u gördüm. (II.Dünya Savasi sirasinda ana istasyon olarak kullanilan ve bombalamalardan sonra asagidaki hale gelen) Üstteki kirmizi cicekler bu yapinin hemen yakinindaydi.

Anhalter Bahnhof'un hemen karsisinda tipsiz bir yapi da vardi, adi Tempodrom'mus. Konser salonu imis...
Kreuzberg'in merkezine gecmeden önce bir otobüse binelim dedik. Amanin otobüsün soförü de Brad Pitt degil miymiss :P :)))

Kreuzberg'in merkezinde neredeyse almandan cok türk yasadigini duyunca, türk görmek benim icin ilginc bir durum teskil etmediginden (e niye etsin ki ben de türk'üm :) pek de gitmek istememistim ama esim israr etti bunu mutlaka görmem gerektigini ve benim icin ilginc bir deneyim olacagini söyledi.
Bakiniz, alttaki resimde de göreceginiz gibi evet agzim acik kalakaldim desem yeridir...

Su ve dondurma almak icin bir markete girelim dedik, orada bir sok daha yasadim. Tüm kasiyerler türktü, hemen hemen tüm müsteriler türktü, biz su ve dondurma dolabindan dondurma secip, paramizi ödeyip cikana kadar simdiye kadar almanyada hic görmedigim bir market ortaminda bulundum, aglayan, annesinin eteklerine asilmis cocuklar, seker raflari arasinda kovalamaca oynayanlar filan, cok alemdi :)) Simdi alttaki fotografa bakar misiniz? Benim aklima hemen, 'burasi fenerbahce buradan cikis yok' slogani geldi :))) Almanyanin baskentinde bir semtte, meydanda Kreuzberg Merkezi yaziyor, ben daha yorum yapmiyorum...

9 yorum:

yaban dedi ki...

otobüs şoförünün fotoğrafını çektiğine inanamıyorum. :)

Demet dedi ki...

Valla ben de hala inanamiyorum. Bir ara izin alip hatira fotografi cektirmek istedim, hani soyle yüzü gözü tam ciksin diye. Ama sonra vazgectim, ürkütürüz ceylan'i da gizlisini de cekemem sonra dedim. Bloga koymayi cok istedigim icin esimle bir plan yaptik, o bana poz veriyormus gibi yapti, ben de onu cekiyormus gibi yaptim :) organize isler yani ;)

ayçobanı dedi ki...

Kreuzbergl'le ilgili inanamayacagin sayida tez vardir biliyor musun?! Hem de bir cok dilde!! Efsanedir Kreuzberg bilim dünyasinda ve hatta gercek dünyamizda ;)))

Demet dedi ki...

Hakikaten efsane olmaya da üzerine tez yazmaya da deger bir semtmis, gidip görünce anladim Ayca. Söyleseler inanmazdim diyebilirim :)

hindiba dedi ki...

Bu efsanevi Kreuzberg'i ben de çok duydum. Orada mı, tam hatırlamıyorum, doğu Alman askerlerin küçük, bahçeli bir ev yapmasına izin verdiği yaşlı bir Türk amca vardı. Hikayesini anlatırken bir görmeliydin :))

nilly dedi ki...

Hemen farkediliyoruz di mi.. benim housma gitmiyor gordugum goruntuler. Kendi ulkemde hosuma gitmeyen goruntulerin/davranislarin baska ulkelerde bizi temsil etmesi ne kadar aci :(

nilly dedi ki...

Bu arada otobus soforunu ben goremedim. Kaldirdin mi resmi?

Demet dedi ki...

Evren sana cevap vermeyi atlamisim, özür dilerim. Merak ettim o yasli amcanin hikayesini, arastirip bakayim :)

Demet dedi ki...

Nilly'm yanlis bir davranis oldugunu düsündüm sonradan, izni olmadan birinin fotografini koymanin. Ve sildim bu yüzden :) Ama sana e posta ile yollarim :)