21 Mart 2008 Cuma

Tatil sabahi...
Icine kokulu tomurcuk degil ama bir parca earl grey eklenerek demlenmis cay tikirdiyor mutfakta. RTL II'de bir kizilderili filmi oynuyor. Esim izliyordu basini kacirdim ama benim de gözlerim kayiyor simdi. Hic dayanamam ki Kizilderililere. Kücüklügümün her pazar günü onlar. Kahvalti sonralarimiz... Babamla en büyük zevkimizdi...

Dün lezzet aski'ni okurken Hande'nin cileklerini görünce aklima cilek receli geldi, ordan da annem tabi ki. Hamburg'a geldigimden beri (ve tüm yasamim boyunca) ilk kez bu kadar ayri kaldik. 3 ay oldu Türkiyeye gitmeyeli. Neyse Mayis ayinin basinda ortanca'min nikahi icin gidecegim ve doya doya hasret giderecegim istanbul'umla ve canlarimla.

Cilek diyordum, annemi hatirladim diyordum. Dün bana bir ev toparlama, bir mutfak hevesi geldi ki sormayin. Aslinda niyetim direkt mutfaga girmekti. Ama esimin bu haftayi gribal durumlarindan dolayi evde gecirmesi nedeniyle fazla temizlik yapamadigim icin ortaligin toz duman oldugunu gorunce, mutfaga icim rahat gireyim dedim ve önce eve giristim. Kazimadigim yer kalmadi diyebilirim. :)
Sonra dogru mutfaga... %100 el yapimi corba, pilav, zeytinyagli pirasa, ve vanilyali muhallebi yaptim.
Bu sade muhallebiyi cok seviyoruz cünkü istedigimiz gibi cesitlemek ve farkli tatlar bulmak cok keyifli oluyor. Marmelat eklenebiliyor üzerine, ya da findik, ceviz veya badem kirintilari, bazen sade, bazen bal ve tarcinla, bazen de nutella karistirilabiliyor. Böylece tek bir tatli yapip, her serviste farkli bir sunumla cok cesitli tatlilar yemis gibi oluyoruz.
Laf aramizda ben fazla yemiyorum :)

Bu arada Hande beni mimlemis. Hep güzel bloglari okurken rastliyordum, mimlemek, sobelemek gelenegi cok ilgimi cekmisti. Beni kirmazsa demis, ne demek... Keyifle...
Bugün 'cocuk istismari' konusundaki düsüncelerimi ve cocukluguma dair hatirladigim ilk sarkiyi paylasacagim burada.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bak benim hiç aklıma gelmemişti muhallebiye bal, nutella ve marmalet eklemek. İyi ki söyledin :) Mesele muhallebiyi geniş bir tabağa yayıp üzerine ince dilmlenmiş muz koyup onun üzerine de bal ve dövülmüş ceviz yapabilir ve muhteşem kalorilere sahip olabilirz değil mi ? :))

Demet dedi ki...

ufff :)) bunu da denemem lazim, iyi ki de bitirmemisiz muhallebiyi (daha dogrusu koca bir canak yapmisim)
O muhtesem kalorilerin kollarina atiyorum hemen kendimi:)