6 Mart 2008 Perşembe

Günaydin :)
Bu sabah kalkmak ve acilmak biraz zor oldu ama, pencereyi acinca eve dolan toprak kokusu harikaydi, hemen kendime geldim... Yagmur yagiyor... Ku$lar yagmur da yagsa bicir bicirlar ne güzel, keyifleri yerinde demek ki...

Eger sabahlari kahvalti etmeye vakit bulamiyorsaniz, ya da vakit bulamadiginizdan dolayi. i$yerinize gidince pogaca, acma, simit gibi yiyecekler yemek zorunda kaliyorsaniz size cok sihirli bir formul verecegim.

Bir kere ne ba$indan soylemem lazim ki, mutfaginizdan ceviz, badem, findik, kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum gibi yemis ve kuru meyveler eksik olmasin. Hem enerji veriyor, hem besin degeri yuksek, harika $eyler bunlar. Her sabah hepsinden iki$er tane atin agziniza :)

Verecegim formul istanbuldaki sevgili patronum S.den. Sabahlari Macka Parki'nda ko$ardik sonra onun yakindaki evine gider du$ alir, kahvalti yapar ve ofise gecerdik. Bazen kahvalti yerine a$agida verecegim iksiri hazirlardi. Bayila bayila icer, oglene kadar beni o kadar tok tutmasina her seferinde $a$irirdim :)
Efenim, asagidaki malzemeleri ve pek tabi icine icinizden geldigi gibi ekleyebileceklerinizi mixer tipi aletlerde karistiriyor ve olu$an yogun icecegi yudum yudum tadina vararak iciyorsunuz, aceleniz varsa hizli da icebilirsiniz.

Hazirlamasi zor degil, ayrica malzemeleri aksamdan toparlarsiniz, sabah hemen mixer'in icine atip yaparsiniz 5 dk. surmez bile.
*1 yumurta
*portakal suyu (taze SIKILMIS// taze sikma sansiniz yoksa tabi ki marketlerde satilan ve 100% karisimsiz oldugu soylenenleri de kullanabilirsiniz.) AYRICA SIVI OLARAK PORTAKAL YERINE SOYA SUTU YA DA NORMAL SUT DE KOYABILIRSINIZ.
*bir kasik bal
*bir yemek kasigi keten tohumu
*eger portakal suyuyla yapiyorsaniz ek olarak ayrica biraz da sut
*evinizde bulunuyorsa (ki bence her daim bulunsun) cok az da taze zencefil

Bundan sonrasini cesitlemek size kalmis. Yukarida söyledigim gibi ceviz, badem, kuru kayisi vs. gibi eklemeler de yapabilirsiniz.

Bir de not duseyim, emin olun ki, icine kirdiginiz yumurtanin kokusunu (cig olarak katilmis olmasina ragmen) icerken ALMIYORSUNUZ :)
Soylememe gerek yok Subat'da bitti, bir bakicaz Mart, Nisan derken zaman su gibi gecmis, Sakin ha, yaza iki ay kalinca bikini giyme zamani geldi diye sagliksiz diyetler yapmayin, $imdiden onlemleri alalim ;-)

Unutmayin $ekerler, egzersizin kucugu buyugu olmaz... Hepsinin faydasi var, cok oturmayin...
Cok su icin, bugun cok nasihat verdim, bir de guzel $arki gelsin pe$inden, bi kere daha bahsetmistim gecmiste:

1 yorum:

nilly dedi ki...

Saatlerimi bir duzene sokabilsem neler yapicam da... da yani!