29 Mart 2008 Cumartesi


Cuma aksami ve cumartesi yogun gecti, yarin evden cikmaya hiic niyetim yok, gecirdigim iki güzel günün ardindan iyice dinlenip ev keyfi yapacagim.

Dün gece Hamburg'da yasayan bir cift türk arkadasimizin evine davetliydik. Bir tek onlar ve biz türktük. Bizden baska 3 alman (bayan) ve 2 cezayirli (bay) arkadas vardi. Güzel bir gece oldu, genel olarak konusulanlari dinledim ama 5 dk. kadar da pratik yapma sansim oldu, buna da sükür :)

Gecenin ilerleyen saatlerinde Jacques Brel ve Ne Me Quitte Pas konusu acilinca, evinde oldugumuz arkadas laptop'indan youtube'a girdi ve bu sarkiyi acti.

Sarkinin baslamasiyla cezayirli arkadaslar birlikte sarkiyi Jacques Brel'le birlikte söylemeye basladilar. Ikisinin de cok güzel sesi vardi ve cok duygulu söylüyorlardi, güzel bir sürpriz oldu masadakiler icin.

Sarkinin ortalarina gelince, bir tanesi sustu, digeri sözleri almancaya cevirerek siir gibi okumaya basladi. Asil da sürpriz de bana göre buydu. Nasil duygulu, nasil yasayarak okuyordu anlatamam. O sesi titreyerek sözleri almanca okurken, esim de benim kulagima türkcesini fisildiyordu. Herhalde hayatimda unutamayacagim anlardan biri olarak hafizama yazildi.

Cok cok etkileyiciydi...

Bu arada sohbetin bir bölümünde Cezayir ve Natacha Atlas konusu acilinca ben sevdigim bloglardan birinin kulaklarini cinlattim icimden :)

Bugün de, esimin bir arkadasi Kiel'den ziyaretimize geldi, bütün günü Hamburg'u karislayarak gecirdik.

DOM acilmis (Lunapark ama ne Lunapark:) Bir mahalle büyüklügünde. Burada senenin belli zamanlarinda aciliyor. Yilbasi zamani denk getirememistik bir türlü, bugün gittik.


Ayaklarimiza kara sular inene kadar dolastiktan sonra sehir merkezine gittik ve havayi karartana kadar da oralarda kalip bol bol fotograf cektik :) Alster bize bakti, biz Alster'e baktik hayran hayran, bogaz da bogaz diye diye...


Kanal yaninda kahve keyfi yaptik...
Meydanda akordeon calan müzisyenleri dinledik, oturduk, kalktik, fotograf cektik. Buraya geldigimden beri ilk kez kendimi turist gibi hissettim. :)

Gelen arkadasimiz, benim yine esim tarafindan tanidigim bir arkadasin kocasinin kizkardesi idi. Günün olayi ise benim kizacagiza kendi ismi yerine gün boyunca görümcesi oldugu diger arkadasimizin ismiyle hitap etmemdi. En cok dikkat ettigim seylerden biridir, isim karistirmaktan hoslanmam nedense ama... gün boyunca... israrla her seferinde kizi diger arkadasin ismiyle cagirdim. Hatta aksam ayrilmamiza yakin yolda bir arkadasimizla karsilasinca tanistirma asamasinda yine diger ismi kullandim ve artik o noktada aglamak istedim... Böyle bir kabus hatirlamiyorum gecmisimde yani...

Eve de biraz nanemolla geldim belki cok üsüdüm disarida bütün gün... Bu yüzden yarin salatalik maskelerimi yapip filmler izleyip filan falan... neler neler...

9 yorum:

zeynep dedi ki...

Biz de Filiz ile böyle karışlamak istiyoruz Hamburg'u :(

Bir Derin Masalı dedi ki...

Bİr kaç gün uğrayamadım ne çok yazı eklemişsin. Bugünlerde annemler bizdeydi. Kalabalıktık o yüzden uğrayamadım bloglara...Senin de günlerinin güzel ve dolu geçmesine çok sevindim. Sevgiyle...

Demet dedi ki...

Askolsun lezzet aski'cim, her gün ugranacak diye bir mecburiyet yok, öyle bir beklenti de yok icin rahat olsun, nasil olsa hep buralardayim :)

Demet dedi ki...

zeyno'm gelin buyrun :)Hamburg sizin keyfinize amade ;-)

nilly dedi ki...

Ne kadar hosmus sehir merkezi. Burada kahve cok tuketilmesine ragmen ve boylu boyunca nehir olmasina ragmen boyle keyifle kahve icilecek yer bulamadim. Varda, eh isteee..

Demet dedi ki...

Evet gercekten cok hos. Hamburg'un kanallari, köprüleri, cafe'leri derken Istanbul krizi tutmuyor pek :)

Isil Simsek dedi ki...

Merhaba Demet,
kulaklarim cinlamis benim ;)
Cok sevdigim bir cocukluk arkadasim da Hamburg'da yasiyor, bilmem ki onunla ayni ortamlara düser misiniz.Beni hep Hamburg'a cagirir,gitmek kismet olmadi,dogrusu bu kadar güzel bir yer beklemiyordum :)

Demet dedi ki...

Isil hosgeldin :)Hamburg cok kucuk diyorlar ama ben hala kocaman goruyorum. Kimbilir belki ayni ortamlarda bulunuyoruzdur, merak ettim simdi kendisini :)
Eger yolun düserse buralara gorusmek, tanismak isterim :)
Sevgiler

Isil Simsek dedi ki...

arkadasimin adi Cigdem,kendisi mimar,cok ama cok tatli bir insan :)
benim yolum oralara düserse tanismayi ben de isterim.selamlar,