1 Şubat 2008 Cuma

Ne olacak Benim Bu Gaz Durumlarimmm ???????


Aslinda bir kac gündür yazamamamin nedenleri cok... Bir tanesi gaz sancilarim, kasilmalarim ner neyse, nedense... Bir iki gün uykusuz birakti beni. Pazartesi Sali günleri Kursa da gitmedim. Hehe, üzerinden bir kac gün gectigine göre artik itiraf edebilirim. :)

Karde$lerim okuyunca üstüme cullanacak, aman canim buyutulecek bir sey yok, sahi! herkes zaman zaman rahatsizlanabilir, ablaniz artik 30'lu ya$larini sürüyor, olur böyle arada...


Sonracigimaaa, Carsamba günü kurs ba$i yaptim, ikinc kitabi bitirmek üzere oldugumuz ve 3. kitaba önümüzdeki hafta ba$layacagimiz bilgisi verildi, ayrica da ben yokken yarisinda oldugumuz konu bitmis, yeni konuya ba$lanmi$, o da yarilanmi$, alcakklarrr! :p

Ko$turaraktan okula gittim. Neden? Sabahlari kendime yeni icatlar cikardim. Her sabah uyaninca ilik balli, limonlu, tarcinli su iciyorum. Sonra tahil, misir gevregi filan yiyorum, sonra kursta icmek icin icecegimi hazirlayip kuzi A.'nin hediye ettigi ve her firsatta kullanirken ona icimden tekrar te$ekkür ettigim starbucks termos/bardakimsi'sinin icine koyuyorum, sonracigima efenim, $i$e suyumu hazir ediyorum, camdan bakip yagmur yagiyorsa $emsiye aliyorum, ne cok i$...

Kurs dönüsü yeni kurs kitabini satin aldim, bu arada bizim kitapcida kendimi yine kaybettim. Bir de bilsem bu dili neler olacak acaba... Almanca basit bir hikaye kitabi alayim da arada sözlük kari$tirarak okuyayim dedim. Bakinirken bir tiyatro oyununa rastladim, hem de Isvec'li bir yazarin. Hemen atlayip aldim, madem ki ille de bir $eyler okumak istiyorum, hic olmazsa oyun okuyayim diye...

Bir kac gündür bu kitapla pek bir sevi$iyoruz. Elime alip ilk sayfasini acinca okuyabilmek ve anlamak icin yirtinmama hic de gerek olmadigini anladim. $aka maka biraz sözlük kari$tirarak da olsa okudugumu anlayabilecek noktaya geldigimi görmek beni cok heyecanlandirdi :)

Orada durmadim tabi, 'e madem sözlük mözlük ben bunu anliyorum' cevirmeye ba$layayim bari' dedim. Iddiam filan yok tabi. Kendim icin yapiyorum, sirf tatmin $eettirmek icin. Bakalim daha yeni Ba$ladim.


Yazi cizi i$lerine devam bi heves geldi sormayin, bir ona daliyorum bir buna daliyorum, bunun sonu hüsran biliyorum ama olsun, bu kari$iklik ho$uma gidiyor :)


Yani bu hafta kisaca Almanca cali$tim bolca (kacirdigim iki günü telafi etmek biraz kasti), kitap okudum, yazdim cizdim, haa spor yapmadim cok fenayim ama ev egzersizlerime devam ediyorum.

Bilgisayarda oyun oynama konusunda da sapitmi$tim son günlerde. O konuda da kendime ceza verdim. Bilgisayar ba$inda fazla zaman gecirmedim bu hafta, hah i$te bu nedenledir ki, blog da yazayim demedim :)

uff hic ho$nut degilim $imdi bu durumdan, ne anlatiyorum ben bir saattir...


aaaa nasil unuturum buralarin yani güney kisimin fasching zamani, her yer, dükkanlar karnaval kiyafetleri ile dolu, harika!




yeter bu kadar :)

3 yorum:

zeynep dedi ki...

Şekerim 1. sorum her ayini kaç kere tekrarlamak gerek? Ya da söyle diyeyim kaç kere ile başlayıp sonra ne kadar artırmak gerek egzersiz tekrarlarını bir bilgin var mı?
2. sorum bu gaz problemi beni de mahvediyor, ilaç kullanıyorum arada yoksa senin gibi kıvrandırtıyor. Senin bildiğin daha doğal bir çözüm var mı?

Demet dedi ki...

Size gönderdigim kitapta, egzersiz hareketlerinin bittigi sayfadan sonra bu bilgiler var zeyno, sanirim gözüne carpmadi.
Ilk hafta her gün 3 tekrar, ikinci hafta 5, ücüncü hafta 7, dördüncü hafta 9 seklinde her hafta iki sayi arttirarak 21 sayiya ulasana kadar devam ediyor. Sonra sayiyi arttirmak ya da aynen devam etmek sana kalmis.

Gaz problemi icin de, ben artik gazli ve sekerli icecekleri icmiyorum, gazli yiyecekler yememeye calisiyorum ya da pisirme esnasinda mümkün oldugunca gazini cikarmaya calisiyorum. Fasulye, barbunya gibi yiyecekleri önceden hasliyorum, hasladigim suyu lavabodan yolluyorum sonra ayrica pisiriyorum, brokoli, karnabahar,bruksel lahanasi gibi sebzeler icin de ayni sey gecerli.
Bu arada genellikle salata icinde yedigimiz yesillikleri de, yutmadan önce iyi cignemek gerekiyor.

hahahah yasam kocu demet, sorularinizi beklerrr :)))

Demet dedi ki...

bu arada su linkten egzersizlerin nasil yapilacagina dair anismasyonlara bakabilirsin:

http://www.morelmas.com/guzellik/guzellik/tibetin-genclik-pinari-5-hareket.html