29 Kasım 2007 Perşembe

Ay Ben Bu Hallere Dü$ecek Miydim :)



Yurtdi$inda ya$ayanlarin aksani degisir, ya da bazi kelimeleri hatirlayamazlar aaa eee filan derler, biz de görmemi$in... deriz ve dalga geceriz ya, ben anliyorum o insanlari artik.

Hamburg'a geleli 4-5 gün sonra 3 ay olmu$ olacak. Bir de güya yazilar filan yaziyorum, internetten de olsa yurdumun haberlerini takip ediyorum, e hasbel kader $urada blog yaziyorum filan... Ama unutmaya ba$ladim bazi kelimeleri :) Canim durun, durum henüz cok vahim degil, ekseriyetle az kullanilan ya da uzun kelimeleri unutuyorum. Komprasör, jeneratör vs... Gecen gece elektrikler kesildiginde jeneratör kelimesini hatirlayana kadar kriz gecirdim :)

Sonra aklima Istanbul ziyaretimizde kuzenimin 'abla noluyoo aksan mi yaptin?' demesini hatirladim. Bu lafi bana 'ortaklar caddesi' derken söylemi$ti. 'r'leri yutmus muyum ne :)

Saniyorum neye yogunla$tiginla ilgili bir konu. Burada cok ce$itli insanlarla cok ce$itli konular konusma gibi bir durum yok, kocacigimla ak$amdan ak$ama iki lafin belini kiriyoruz, hafta sonlari bi de. E kocamla ve de aksamdan aksama ailemle yaptigim telefon görü$meleri haricinde ben türkce konu$muyorum ki :)

durum komik :)

Bahsetmi$tim almanca kursumda bi esmer bi de sari $ekerlerim var, onlarla ingilizce konusuyoruz, simdi burada benim icin agirlikli diller onlar. bazen ingilizce konu$urken onlarla agzimdan almanca kelimeler cikiveriyor, hahahah :) cunku konusurken beyin sonrakini dusunuyor ve once almancasi geliyor aklima :)

Velhasil kelam artik uzuun zaman yurtdi$inda ya$ami$ ki$ilere ukala dümbelegi demeyecegim, tasvip de etmeyecegim o ayri da, da, da, da, bazi kelimeleri de unutmamak icin caba sarfedecegim orasi kesin :)

Almanca kursu dedim de, adam olduk da hocalarla didi$meye de ba$ladik :)
Dün $öyle bir bilgi aldik. Bugün gelecek hocamiz, ilk bir saatte sinifta bizimle olmayacakmis. Bunun nedeni de bizim okulun $ef pozisyonunda olan bir hocasinin hasta olmasi, bugunku dersine giremeyecek olmasi ve bizim hocanin onun giremedigi derse girip, ogrencileriyle ilgilenecek olmasiymi$. bak bak bak!!!
'Peki biz bir saat gec mi gelelim?' dedim, 'hayir siz vaktinizde geleceksiniz ve burada alitirmalar yapacaksiniz' dediler. Ben dellendim tabi, 'allaaah tutmayin beni' dedim.
''Anladim... biz önemli degiliz, diger sinif önemli. Cünkü diger sinif Frau bilmemnenin sinifi öyle mi'' dedim.
'Eee yok canim, olur mu' filan dediler. Bizim amerikanlar konuyu anlamamis onlara da özetledim onlar da ayaklandi. 'Biz dersimizi yapmak istiyoruz, neden bos geciriyoruz, bos gecireceksek neden erkenden burada olmak zorundayiz' filan bidi da bidi söylendik.
Bize bu bilgiyi veren hoca di$ari cikip bugünkü hocaya durumu anlatti herhalde, hemen icerde bir eylem plani olu$turulmus (cok komik)... hoca geldi. Eylem plani su:
Saat 14:30'da (dersin ba$lama saati) gelip yoklama alacak ve bize ali$tirma verecek. Sonra diger sinifa gidecek. Saat 15'de tekrar bize gelecek yaptiklarimiza bakacak yeni ali$tirma verecek ve saat 15:07'de (saate bakin bunu sadece bir alman yapabilir) tekrar diger sinifa gececek ve sonra saat 15:30 oldugunda yeniden dönmemek üzere bizim sinifa da gelecek.
mi$$$ :)
Neyse bizim ceneler durmadi tabi, 'ama bu haksizlik!' filan filan filan...
Yine olmadi, hocalar iceriye gittiler ve bizim derslerimize hic girmeyen bir ba$ka hocayla beraber sinifa döndüler. Yarin ilk bir saat sizinle bu hoca ilgilenecek denildi :)
Biz de zafer kazanmi$ edasiyla birbirimize yaprak dökümündeki 'ferhunde' baki$lari attik.
Bir de espri patlattim, 'mutlu olmaniz lazim, bakin, bize sizinle didi$ebilecek kadar ogretmi$siniz almancayi' :))
puahahaha!
Adim Hidir vaziyet budur arkidi$ler, $imdi güzel güzel kursa gitmem lazim :)

1 yorum:

nilly dedi ki...

15:07 hahahaaha

Amerika'da var bunlardan. Gerci genlede otobus saatlerinde :)))